میشه به جای دادخواست خلع ید دادخواست تصرف عدوانی کیفری علیه متصرف ملکی که در مزایده فروش رفته و تخلیه نمیکنه داد؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۲۷۲ #16558377

سلام آیا میشه به جای دادخواست خلع ید دادخواست تصرف عدوانی کیفری علیه متصرف ملکی که در مزایده فروش رفته و تخلیه نمیکنه داد؟
ممنون

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام بله میتوانید اقدام کنید موید باشید

سلام بله میتوانید دادخواست تصرف عدوانی بدهید

اگر شما خریدار ملک در مزایده هستید تلویحا به این معناست که سابقه تصرف ندارید بنابراین طرح شکایت کیفری تصرف عدوانی به نتیجه نخواهد رسید؛ راه درست تقدیم دادخواست خلع ید است و میتوانید اجرت المثل ایام تصرف را نیز مطالبه کنید

درود
بله امکان طرح چنین دعوی وجود دارد .

با سلام شرایط دعوی تصرف عدوانی از جمله سبق تصرفات خواهان ، لحوق تصرفات خوانده و عدوانی بودن تصرفات خوانده می باشد که این موارد شامل این فرد نمی گردد.

سلام
بله تنها کسی که مزایده رو برنده شده و الان مالک هست می‌تونه شکایت تصرف عدوانی کنه

سلام
خود اجرای احکام میتواند مال مورد مزایده را به برنده تحویل دهد و البته در مورد بین قضات اختلاف نظر وجود دارد
در این مورد ابتدا باید بررسی کرد که مال مورد مزایده در تصرف چه کسی است :
و اجمالا ، چنانچه اجرای احکام مال را به برنده مزایده تحویل نداده باشد موضوع جنبه کیفری ندارد و شکایت تصرف عدوانی قابل طرح نمی باشد
ولی خریدار مزایده می‌تواند به کسی که مال وی به مزایده گذاشته اظهارنامه ارسال کند که مال را به وی تحویل دهد و اگر نداد در حکم غاصب است و می تواند علیه وی دعوی خلع ید اقامه کند
همچنین خریدار می تواند دعوای الزام به تحویل مال مورد مزایده علیه فروشنده که همان محکوم علیه مزایده است اقامه کند
و اگر مال در دست کسی غیر از فروشنده مزایده است حسب مورد باید بررسی کرد که چه دعوایی مطرح شود مثلا اگر مستاجر است باید دعوای تخلیه ای اقامه کرد.