آیا فروش مال توقیفی که به اشتباه از توقیف درآمده و جزء مستثنیات دین نیست؛ جرم است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۵۴ #16322206

سلام و عرض ادب خدمت وکلای شریف و دلسوز؛
بنده برای مهریه مالی از اموال همسرم که جزء مستثنیات دین نیست را از طریق اداره ثبت اسناد توقیف نمودم. بعد از مدتی متوجه شدم که مال توقیفی مذکور ( سهام فرا بورس ) به اشتباه از توقیف درآمده و همسرم آنرا فروخته! و امکان فهمیدن اینکه به چه کسی فروخته نیز وجود ندارد. لازم به ذکر است که ۲ تا از اموال دیگر همسرم را نیز توقیف نموده ام اما ارزش آنها خیلی کمتر از مهریه بنده است. ۱- آیا اگر دادخواست ابطال معامله صوری به قصد فرار از دین دهم دادگاه رای به بطلان معامله میدهد و آن مال فروش رفته را برمیگرداند؟ ۲-با توجه به اینکه فروش اموال توقیف شده جرم است آیا اگر شکایت کیفری معامله به قصد فرار از دین نمایم به نفع بنده رای میدهند؟ ۳- آیا میتوانم شکایت کیفری انتقال مال غیر نمایم؟ ۴- بهترین اقدام قانونی که برای برگرداندن مال فروش رفته مذکور میتوانم انجام دهم چیست و با چه عنوانی شکایت کنم؟ ۵- ابتدا چه شکایتی نمایم؟ و آیا شکایتها در دادگاه یا دادسرای محل زندگی خودم رسیدگی میشود؟ وکلای محترم و شریف لطفا کمکم کنید و به همه ی سوالهایم پاسخ دهید،سپاسگزارم.

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
چون قصد و نیت خاصی جهت این امر وجود نداشته است بزه ارتکابی از طرف ایشان محرز نیست
در صورت اثبات میتوانید اقدام به توقیف وجه حاصل از آن کنید

با سلام
به دلیل اینکه رفع توقیفی با حکم دادگاه بوده ( چه عمدی چه غیر عمدی ) لذا زوج در فروش یا انتقال اموال خود مرتکب جرمی از نظر قانون نشده است و اگر یقین دارید ایشان فروشی انجام داده و اگر این ثمن معامله در حساب زوج یا در جای دیگری سرمایه گذاری شده است در صورت اطلاع میتوانید اخذ دستور توقیف آن را از دادگاه بخواهید

با سلام .خودتان می فرمایید به اشتباه .لذا به نظر سو نیتی وجود نداشته و ارتکاب جرم توسط محرز نیست.لیکن در خصوص ابطال معامله باید اثبات کنید که صوری بوده .انچه که واضح است اگر سهامی فروخته شده بلاخره درقبال آن مبلغی دریافت گردیده .به نظر تحت عنوان دخالت در انوال توقیف شده شکایت ایشان را کنید .و دادسرای محل وقوع جرم صالح به رسیدکی است .محلی که شوهرتان اقدام به فروش کرده است .