ملکی که سند قطعی خورده چه جوری میشه ثابت کرد که هبه است چون نه شفاهی گفته شده است نه کتبی؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۲۵۰ #16169891

سلام و خسته نباشید
من زیاد تو گوگل سرچ کردم و در رابطه با مال هبه تحقیق کردم ولی کلا متوجه نشدم وقتی سندی قطعی به مالکیت کسی بدون پرداخت وجه بشه چه جوری میشه ثابت کرد که مال هبه بوده و پولی پرداخت نشده چون اصلا از هبه چیزی گفته نشده نه شفاهی نه کتبی سوال دیگرم این است که هبه گیرنده میتونه اون ملک هبه شده رو به یکی از اعضای خانواده بدهد و دیگر ملک از هبه بودن در میاد و حتی قانونی هم نمیتونه ملک را کسی که هبه کرده پس بگیرد یعنی اولین نفری که سند قطعی رو به نام زده بعد که متوجه شود ملک به نام شخص دیگری شده است حتی اعضای درجه یک هبه گیرنده ممنون میشم پاسخگوی سوالات من باشید خیلی ضروری است

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود هبه بودن نیاز به دلیل دارد

در رابطه با اموال غیر منقول مثل ویلا و زمین و آپارتمان و... هبه نامه حتما باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود وگرنه هبه نامه در یک کاغذ عادی ارزش و اعتباری ندارد.

با سلام
مطابق قانون در صورت ادعای هبه دهنده و عدم اثبات مراتب خرید و پرداخت وجه از سوی هبه گیرنده ، اصل بر هبه خواهد بود .
به محض خروج مال هبه، از ید هبه گیرنده ، استرداد مال غیر ممکن خواهد شد

باسلام ، اگر مالی به شخصی تملیک می‌شود اصل بر عدم تبرع و قرارداد رایگان است مگر اثبات آن، با فرض اثبات هبه بلاعوض در صورت انتقال مالکیت به ثالث، هبه دیگر قابل رجوع نیست حتی اگر مالکیت فی الذمه برای هبه گیرنده ایجاد گردد.

- در صورت ادعای هبه دهنده و عدم اثبات مراتب خرید و پرداخت وجه از سوی هبه گیرنده ، اصل بر هبه خواهد بود .
- به محض خروج مال هبه از ید هبه گیرنده ، استرداد مال غیر ممکن خواهد شد . از این رو همانطور که گفته اید با انتقال مال هبه میتوانید از ادعای استرداد ممانعت نمایید .