آیا بدون فاکتور می‌شود این اقلام را زوج استرداد کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۱۴ #15513211

رای استرداد جهیزیه در مرحله بدوی تایید شد با اعتراض خوانده پرونده مطروحه به دادگاه تجدیدنظر ارسال گردید دادگاه تجدیدنظر رای دادگاه بدوی را نظر به اینکه اشاره فرمودند در لیست سیاهه ۴ اقلامی که ذکر شده به عنوان شیربها نوشته شده و متعلق به زوج میباشد رای بدوی را نقص کردند، سوال اینکه آیا بدون فاکتور می‌شود این اقلام را زوج استرداد کند واینکه اگر پرونده به دیوان عالی ارسال گردد امکان نقض دادگاه تجدید نظر وجود دارد؟

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
رای دادگاه تجدید نظر قطعی است و قابل طرح در دیوان عالی کشور نیست تا بخواهند در آن مرجع رسیدگی شود
و به هر حال دادگاه درست یا غلط این طور تشخیص داده اند که آن ۴ قلم متعلق به زوج است
و بنظر می‌رسد شما دیگر نمی‌توانید اقدامی انجام دهید مگر اینکه بعدا دلایلی بر مالکیت خود به دست آورید که قبلا وجود نداشته و بتوانید به استناد آن درخواست اعاده دادرسی کنید

با سلام آنگونه که عنوان نمودید رای دادگاه تجدیدنظر اقلام لیست ۴ را شیربها تلقی کرده لذا با توجه به اینکه شیربها؛ جهیزیه تلقی نمیگردد رای صادره از سوی دادگاه تجدیدنظر صحیح بوده است و زوج تکلیفی به تحویل اقلام یاد شده به زوجه ندارد. اینکه زوج بدون داشتن فاکتور بتواند اقلام یاد شده در رای تجدیدنظر را به عنوان شیربها را مسترد نماید نیز تردید وجود دارد چون اقلام شیربها را در عرف برخی مناطق کشور از طریق زوج و یا خانواده زوج به خانواده زوجه تسلیم مینمایند و اینگونه موارد در قالب یک هبه غیر معوض بوده و قابلیت استرداد یا عدم استرداد آن از قواعد هبه پیروی میکند. ضمنا رای دادگاه تجدیدنظر قطعی است و اعتراض به ارای دعاوی استرداد جهیزیه در دیوان عالی کشور مطرح نمیشود.