آیا میتوان چنین اتهامی را اثبات کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۴۵ #15266007

با سلام
چندی پیش یک ملک نیمه کاره ای را به یکی از دوستانم فروختم به دلایلی ایشان از معامله پشیمان شدند و اظهار داشتند که پول بنده را پس بدهید بنده هم مبلغ ده میلیون تومان در اردیبهشت به حساب ایشان ریختم و مدارک ملک را از ایشان پس گرفتم حدود دوماه بعد شخصی پیدا شد که خواستار آن ملک شد ما چون مدتها به سراغ ملک نرفته بودیم از روند پیشرفت آن باخبر نبودیم به قیمت که چندسال پیش به دوستم داده بودم با ایشان معامله کردیم با این توضیح که بنگاهی که ما در آن فروختیم گویا با خریدار دست شان یکی است و از قیمت اصلی ملک با خبر بودند
بعدا با خبر شدیم که قیمت ملک دوبرابر قیمت معامله شده بوده
ما به دلیل غبن فاحش از خریدار شکایت کردیم که پرونده هنوز در مراحل دادگاه است
روزی که در بنگاه برای معامله رفته بودیم این نوشته که ملک را به دوستم فروختم موجود بود و بنگاه دار و خریدار هردو گفتند که این نوشته باید فسخ شود و بعد معامله کنیم من هم همین کار را کردم و مدارک و صلح قطعی را بردم دوستم فسخ کرد و بعد آمدم بنگاه و نوشتیم
حالا برای من شکواییه ثبت شده به عنوان فروش مال غیر
مدارک دست بنده است اون دوست بنده هم فسخ کرده حاضر است آیا ادعای ایشان برای من مشکلی ایجاد می کند با این توضیح که بعد از جلسه دادگاه غبن فاحش بنده را تهدید کردن که به عنوان فروش مال غیر از من شکایت می کند

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

منظورم این است که اگر با توجه به اسناد و تقدم و تاخر آنها مشخص شد شما قصد چنین کاری را داشته اید ممکن است محکوم شوید.و اسنادتان باید بررسی شوند

برای فروش مال غیر ادعای ایشان مسموع نیست و شما بایستی منتظر رای دادگاه در خصوص غبن فاحش بمانید .

اگر ملک برای خود شما بوده و آن را فروخته اید نمیتوان به عنوان فروش مال غیر شکایت کیفری مطرح کرد.

اگر اموال مربوط به شخصی بدون داشتن اجازه توسط شخص دیگری به فروش برسد و یا اجاره و یا رهن داده شود، انتقال مال غیر صورت گرفته است.
لذا باتوجه به توضیحات شکایت فروش مال غیر علیه شما معنا ندارد

با سلام فروش مال غیر در صورتی محقق می شود که سونیت فرد محرز شود بنا بر این اگر بتوانند اثبات نمایند که سو نیت داشته اید ممکن است محکوم به انتقال مال غیر شوید