آیا مبایعه نامه ما که کد رهگیری داره معتبره و یا مبایعه نامه ایشان که قبل از ما خریده و کد رهگیری ندارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۲۴ #15231413

با سلام

بنده سوال زیر رو از کارشناسان محترم حقوقی یاسا کردم ولی با سه جواب متفاوت مواجه شدم خواهشا جواب صریح و شفاف که بر اساس دستور صریح قانون باشد و بتوان بر اساس ان در دادگاه دفاع کرد جواب اینجانب روبگین با تشکر فراوان از شما بزرگواران، سوال به شرح ذیل میباشد.

بنده یک و نیم سال پیش زمانی که تورم نبود یک اپارتمان با مبایعه نامه خریدم که هنوز سندش آماده نبود و مبایعه نامه ام دارای کد رهگیری میباشد و در انجا سکونت دارم الان بعد از یک و نیم سال که آپارتمانم قیمتش چهار برابر شده یه نفر با مبایعه نامه که بدون کد رهگیری است پیدا شده و ادعا میکنه که قبل از ما ملک رو خریده است.

سوال من از شما کارشناسان محترم حقوقی اینه که آیا مبایعه نامه ما که کد رهگیری داره معتبره و یا مبایعه نامه ایشان که قبل از ما خریده ولی دارای کد رهگیری نمیباشه؟

الان با این حساب مالک اصلی آپارتمان چه کسی میباشه ضمنا بنده قبلا از فروشنده نسبت به الزام به تنظیم سند نیز شکایت کرده ام.

با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی قرارداد
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اینکه فلسفه وضع اجباری بودن درج کد رهگیری جلوگیری از فروش مللک غیر است لذا فرض بر این است که بیع دوم بعد از تاریخ مبایعه نامه شما منعقد شده باشد.

هر کدام از شما ثابت شود زودتر معامله و خرید را انجام داده اید مالک هستید. این امر باید در دادگاه ثابت شود .هر بیع که مقدم بوده بایع مالک است
انتقال مالکیت با ایجاب و قبول واقع می شود کد رهگیری تاثیری در مالکیت ندارد

مبایعنامه شما معتبر تر است و تاریخ آن مورد تردید قرار نمیگیرد ، بهتر است شما زودتر اقدام قانونی برای الزام فروشنده به تنظیم و انتقال سند رسمی نمایید .

سوال من از شما کارشناسان محترم حقوقی اینه که آیا مبایعه نامه ما که کد رهگیری داره معتبره و یا مبایعه نامه ایشان که قبل از ما خریده ولی دارای کد رهگیری نمیباشه؟

جواب شما را یک بار دیگر مفصل تر عرض می کنم

اولا صرف داشتن کد رهگیری نمی تواند دلیل بر پیروزی شما در دعوا باشد

در صورت وقوع معاملات متعدد ملک به کسی که زودتر آن را خریداری کرده است تعلق می گیرد
شما می توانید از فروشنده ضرر و زیان خود را دریافت کنید
و یا اینکه با دلایلی ابطال مبایع نامه معارض را بخواهید

اما اگر ثابت شود مبایعنامه اولی صحت دارد و صوری نبود ه است شما تنها حق دریافت پولی که پرداخته اید و ضررو زیان وارده را دارید که می تواند حتی به قیمت چهار برابر مبلغی که پرداخته اید نیز باشد