برای خلع ید و تصرف، باید حتما سند ثبت شده باشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۵۳ #14631883

با سلام
در رابطه با موضوع خلع ید، آیا باید حتما سند ثبتی داشت یا طبق نظریه شماره ۲۱۸۶/۷ مورخه ۱۳۷۹/۰۳/۰۸ اداره حقوقی قوه قضاییه وجود رای قطعی دادگاه بر اصالت سند یا رای قطعی صادره به الزام انتقال ملک کافی برای طرح دعوی خلع ید علیه متصرف میباشد؟

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در دعوای خلع ید ابتدا باید مالکیت شما اثبات گردد و سپس خلع ید شود

سلام نظریه اداره حقوقی فقط نظریه است و اعتبار قانونی ندارد . اما دعوی خلع ید فرع بر اثبات مالکیت است . لذا هر گاه احراز مالکیت خواهان گردد دعوی خلع ید هم منتهی به صدور حکم به نفع خواهان خواهد شد .

سلام
برای خلع ید طبق رای وحدت رویه وجود سند مالکیت رسمی الزامی ست ولی برای رفع تصرف احراز تصرفات سابق کافی ست

هردومورد صحیح است

نظر اداره حقوقی صحیح است ولی دادگاهها الزامی به تبعیت از آن ندارند