سلب حق استفاده از حیاط مشاعی به چه معناست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۴۲ #14453003

در هنگام فروش یک واحد آپارتمان, شخصی که وکالتنامه از فروشنده داردو از قضا مالک طبقه همکف همان ساختمان می باشد با سوء استفاده از موقعیت موجود در هنگام تنظیم مبایعه نامه با خریدار در قسمت توضیحات قید می کند [خریدار تعهد می نماید حق استفاده از حیاط مشاعی را از خود سلب نماید]و در هنگام انتقال وکالت خود به خریدار جهت انجام کارهای نقل و انتقال, نسبت به دریافت متن ذیل از خریدار به نفع خود اقدام می نماید. "اینجانب...ساکن...پلاک ثبتی... بدین وسیله حق استفاده از حیاط مشاعی را به سهم القدر از خود سلب و ساقط می نمایم." و دفترخانه نیز قید می کند صرفا امضاء خریدار بدون توجه به متن مورد تائید است.

سئوال:
آیا دریافت این برگه از سوی وکیل فروشنده به نفع خود قانونی بوده است.
آیا اینکه خریدار حق استفاده را از خود سلب کرده و به شخصی واگذار نکرده است از نظر حقوقی به معنی حق استفاده آن از سوی دیگران است و این اجازه را به مالک واحد همکف (وکیل فروشنده) یا هر شخص دیگری می دهد که راه ارتباطی به حیاط مشاعی را مسدود نماید و آن را به تصرف خود درآورد.

با سپاس

مشاوره حقوقی قرارداد
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام سلب حق استفاده از حق مالکیت مشاعی به معنای انتقال مالکیت نیست.