مبایعه‌نامه تنظیمی در مشاور املاک بدون پروانه، احتمال جعلی بودن

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۹ #14047482

پدرم دو زمین از شخصی خریداری نمودن که بنده پیگیر شدم و از اصناف پرسیدم که مشخص گردید این املاکی پروانه فعالیت ندارد و حدود دو سال پیش زمین را همان صاحب مشاور املاک که زمین (مورد دار) است به ما فروخته است! پس چرا این مدت اصناف از آن‌ها برای کسب مجوز چیزی درخواست نکرده است؟ آخه چطوری مهر درست کردند و دسته مبایعه‌نامه دارن که مبایعه‌نامه نوشتند و زمین را فروختند؟ بعد از نوشتن مبایعه‌نامه‌ها برای یکی از آن‌ها آمد و وکالت داد در دفترخانه که زمین به این پلاک را اقدام به فروش و انتقال قطعی کرده است. آخه مگر برای دریافت مهر و مبایعه‌نامه مگر نباید مجوز داشت؟ چنین چیزی مگر ممکن است؟ تازه از بنده در یکی از مبایعه‌نامه‌ها دستنویس گرفته اگر جعلی صورت گرفت با من می‌باشد، آیا می‌شود؟ اگر در یکی از مبایعه‌نامه‌ها از پدرم در برگه‌های دیگر به عنوان فروشنده امضا گرفته باشد یا اصلا مبایعه‌نامه صوری تحویل ما داده باشد که اصلا امضاها درست نباشند تکلیف چیست؟ گیج شدم واقعا!

مشاوره حقوقی قرارداد
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شکایت در خصوص فعالیت بدون مجوز با اتحادیه ایشان است و به انجا بدوا مراجعه کنید. اما معامله اگر تمام شرایط قانونی و صحت را داشته باشد صحیح است و جای نگرانی نیست.

سلام چنانچه مال غیر را بفروش رسانیده است شکایت کلاهبرداری و فروش مال غیر مطرح کنید .در صورتی که مال با مشکل قانونی روبروست نسبت به فسخ و استرداد ثمن معامله و غرامت به نرخ روز اقدام نمایید

سلام
مستحضر باشید فعالیت به عنوان مشاور املاک بدون مجوز مسئله‌ای است که مربوط به اتحادیه می‌شود لیکن در خصوص معاملات انجام شده و حدود اعتبار آنها ارتباطی به مجوز مشاور املاک ندارد؛ چرا که حتی اشخاص می‌توانند بدون مراجعه به مشاور املاک و در یک برگه معمولی قرارداد خود را تنظیم و امضا نمایند؛ اما چنانچه احتمال می‌دهید فروشنده مالک اصلی مال مورد معامله نبوده است می‌توانید با عنوان فروش مال غیر از ایشان شکایت نمایید یا با مراجعه به دادگاه حقوقی قیمت روز مبیع را مطالبه فرمایید.
موفق باشید

سلام ، در خصوص بررسی جواز باید به اتحادیه صنف مشاورین املاک مراجعه کنید.

با سلام
شما بایستی پیش از اقدام به معامله راجع به مشاور املاک مذکور تحقیق نموده یا حداقل خواستار رویت مجوز وی می شدید. به هرحال، می توانید فعالیت بدون جواز را به اتحادیه صنف مشاوران املاک گزارش دهید.