اگر قرارداد را فسخ کنم چقدر متحمل زیان میشوم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۲۳ #13828627

با سلام و احترام

طی مبایعه نامه ای آپارتمانی خریده ام، مبلغ ضرر و زیان ۵۰۰ میلیون ذکر شده، بیش از نصف پول را دادم اما بقیه را نتوانستم آماده کنم، مبلغی تهیه کردم و به فروشنده دادم و ایشان قرار دفتر خانه را ۱۵ روز عقب انداخت و در پشت مبایعه نامه ضمن درج موعد جدید دفترخانه، به ازای هر روز تاخیر ۵۰۰ هزارتومن جریمه منظور نمود.

متاسفانه اکنون یک هفته از قرار جدید نیز می گذرد و من نتوانستم پول را تهیه کنم، از دو میلیارد و هفتصد و ۸۰ میلیون ثمن معامله، جمعا یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون پرداخت کردم.
چگونه میتوانم قرار دادم را فسخ کنم؟
مطمئنم فروشنده حاضر به فسخ نیست و باید دادخواست بدهم.
سوال من اینه دادگاه چه جریمه ای برای بنده تعیین می کنه؟
در کل بخواهم قراردادم را فسخ کنم چقدر متحمل زیان میشوم؟

(هم جریمه به فروشنده و هم هزینه های دادرسی و ...).

مشاوره حقوقی قرارداد
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام فسخ قرارداد باید در قرارداد شرط شده باششد در غیر این صورت امکان فسخ وجود ندارد . در خصوص خسارت تاخیر در پرداخت باقی مانده ثمن ،معمولا قضات نمی پذیرند چون نزول است و به نظر بنده هم نزول است و قابل دریافت نیست .

بایستی شرایط قرازرداد بررسی گردد اگر حق فسخ یکطرفه در مبایعه نامه قید شده باشد در قبال پرداخت زیان مقرره در بیع امکان فسخ است والا به جهت لازم عقد بیع فسخ منتفیست.

طی مبایعه نامه ای آپارتمانی خریده ام، مبلغ ضرر و زیان ۵۰۰ میلیون ذکر شده

یعنی تصریح شده است در صورت انصراف هر یک از طرفین قرارداد، دیگر ی مکلف است این میزان را پرداخت کند؟

اگر چنین باشد متاسفانه راهی به نظر نمی رسد و باید پرداخت کنید
قرارداد امری است با رضای طرفین که خود با رضایت خود این قرارداد را امضا کرده اید
نهایت پیشنهادی که به شما داد این است که تقاضای تعدیل وجه التزام را به استناد برخلاف عدل و انصاف بودن مبلغ از دادگاه بخواهید که متاسفانه رویه ی واحدی در این خصوص وجود ندارد.
می توانید از وجود وکیل نیز استفاده کنید