پدرم چطوری میتونه دادخواست استرداد طلاهایی که هدیه عروسی مون بوده رو بدهد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۷۰ #12154196

با سلام،
طلاهایی که پدرم برای زنم خریده و فاکتورشون هم موجود هست رو زنم برداشته و منزل رو ترک کرده پدرم چطوری میتونه دادخواست استرداد طلاهایی که هدیه عروسی مون بوده رو بده و چند درصد احتمال داره بتونیم هدایا رو برگردونیم؟ممنونم

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
، طلاهایی که مرد به همسر خود داده است ، در واقع نوعی هبه به شمار می آید.بر اساس ماده ۷۹۵ قانون مدنی هبه عقدی است که به موجب آن یک نفر مالی را به طور رایگان به شخص دیگری می بخشد .
چطوری میتونه دادخواست استرداد طلاهایی که هدیه عروسی مون بوده رو بده///// دادخواست رجوع از هبه و استرداد طلا به طرفیت زوجه تقدیم دادگاه کنید.البته به شرط این که هبه معوض نبوده و عین مال هبه داده شده هنوز در مالکیت و اختیار زوجه باشد، قابل استرداد است.
مرجع رسیدگی به این دعوی، دادگاه محل اقامت خوانده (زوجه) می باشد در غیر این صورت این دادخواست باید در دادگاه محل انعقاد عقد ازدواج زوجین تقاضا شود.
چند درصد احتمال داره بتونیم هدایا رو برگردونیم؟
در رابطه با استرداد طلا از طرف مرد ، دادگاه ها آراء متفاوتی صادر کرده اند . اما بر اساس رویه دادگاه ها ، دعوای استرداد طلاجات از سوی زوج معمولا به نتیجه مطلوب نمی رسد . چرا که به نظر قضات ، هبه طلا و جواهر به زوجه ، نوعی هبه معوض است . یعنی به زن هدیه داده شده تا زن حاضر به ازدواج شود