چه طور میتوانم در جلسه تعدیل از حقوق خود دفاع کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۲۶ #11690082

با سلام،با توجه به کاهش یک میلیون تومانی سکه و افزایش حقوق زوج، من ( زوجه )،درخواست تعدیل تقسیط مهریه داده ام،۱،در متن ابلاغیه برای من(زوج) نوشته شده شهود خود را با خود همراه بیاورید،منظور چیست؟؟؟۲،زوج پایه حقوقش حدود ۴۰۰۰۰۰۰ تومان میباشد،درست است که مهریه باید طوری تقسیط شود که در ماه حدودا یک سوم یا یک چهارم حقوق زوج را در بر گیرد؟با توجه به اینکه زوج زندگی مشترک را ترک کرده و نفقه هم میدهد!۳(قاضی دادگاه بدوی هر هشت ماهی یک سکه برای زوج بریده)،چه طور میتوانم در جلسه تعدیل از حقوق خود دفاع کنم؟

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و وقت بخیر
۱-ابا توجه به مقررات فعلی در چنین شرایطی زن در بعضی موارد مجبور خواهد بود تا با اثبات ملائت (توانایی مالی زوج)مرد، ادعای مرد مبنی بر عدم تمکن مالی (ناتوانی از پرداخت)را رد نماید در مواردی مرد از بار اثبات ادعای خود مبنی بر عدم ملائت و تمکن مالی معاف خواهد بود. بنابراین این زوجه خواهد بود که ملزم می باشد تمکن مالی زوج را اثبات نماید.
گر امکان به دست اوردن فیش حقوقی زوج را دارید برای اثبات توانایی مالی و افزایش حقوق زوج در زمان جلسه رسیدگی به دادگاه ارائه دهید.
۲-شهود جهت اثبات شرایط مالی زوح از جهت افزایش اقساط هریه ،اثبات گفته ها وادعای شما بابت توان مالی زوج.
درصورت اثبات توانایی و شرایط پرداخت زوج طبق قانون چنانچه زوج ازدواج نموده و متاهل باشد یک چهارم در غیر این صورت یک سوم به نفع شما توقیف حقوق انجام خواهد شد
۳- درجلسه با ارائه شهادت شهود ،در صورت امکان تنظیم استشهادیه که به امضاء حداقل چهار نفر رسیده به جهت صدق ادعای شما باشدو ارائه به حضور دادگاه ، صداقت گفته های شما و حسن برخورد ،احترام کلام و رفتار ،سعی در اقناع وجدان قاضی در تایید گفته و صدور رای به نفع شما خواهد داشت.
اما همیشه اینگونه نیست و زوجه در اثبات این امر موفق نمیشود و یا مرد تمکن مالی برای پرداخت مهریه همسر خود را دارا نمی باشد.
حالت اول، مدیون محکوم معسر متمکن از پرداخت بدهی خود به نحو اقساط شناخته می شود.(توانایی پرداخت )
حالت دوم، مدیون محکوم معسر متمکن از پرداخت بدهی خود در مهلت مناسبی می گردد.(توانا خواهد شدمثال ارث به زوجه خواهد رسید)
لذا همواره زوجه وی این امکان را خواهد داشت تا تغییر شرایط پرداخت مهریه را از دادگاه بخواهد. دادگاه نیز با درنظر گرفتن اوضاع و احوال مسلم قضیه در راستای صدور حکم به تعدیل از جنبه مثبت آن اقدام خواهد نمود. البته در فرضی که وضعیت مالی زوج معسر به یکباره تغییر کند و توانمند شودامکان اجرای کامل حکم از آن مال به دست آمده وجود خواهد داشت.
تبصره دو ماده ۱۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی قانون گذاربیان داشته است که محکوم علیه و محکوم له (طرفین دعوی )هر دو امکان تقدیم دادخواست تعدیل را خواهند داشت.
موفق باشید