امکان جایگزینی چک وجود دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۹۸ #11567145

با سلام و خسته نباشید
من حدود ۱ سال پیش چکی به برادرم دادم جهت ضمانت او که البته قرار به پاس شدن نبود و در متن چک هم فقط قید کردم جهت ضمانت وام آقای _____و او هم بعد از مدتی چک را به شخص دیگری داد. بعد از اقدام برای پاس چک و برگه خوردن و شکایت از من در مرحله ایی است که قاضی باید رای بدهد.
حال میخواهم بدانم میشود بجای چک بنده سند دیگری از خود برادرم جایگزین کرد و یا از خودش چک جایگزین سند من کرد؟
لطفا اگر امکان دارد راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چک باید پاس شود

با سلام
اولا چون چک در حال حاضر بوسیله شخص ثالث در دادگاه مطالبه شده و بدین لحاظ طلب او باید پرداخت شود لذا رای به نفع او صادر میشود
ثانیا شخص ثالث باشما مراوده مالی نداشته و شما نیز چک را بابت ضمانت به او نسپرده بودید که انتظار دفاع در برابر او مبنی بر ضمانی بودن چک داشته باشید
ثالثا شما میتوانید دادخواست جلب ثالث مطرح کنید و از کسی که چک ضمانت را به او دادید شکایت کنید البته به شرطی که برادر شما به تعهدش عمل نموده باشد دادگاه شما را محکوم به وصول چک نمیکند

با سلام - این چک در هر صورت حتی بابت ضمانت هم داده باشید در صورت ندادن برادر شما این چک باید نقد میشد . با تایید دارنده چک میتوانید اموال معرفی کنید ویا سند دیگری بدهید .

با سلام
چک ماهیتا باید پاس شود
در جلسه رسیدگی یا پس از صدور رای محکومیت می توانید مالی را معرفی کنید