آیا میتوانم اقدام به تهیه وسایل منزل کنم و در کرج درخواست تمکین نمایم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۱۱ #11409341

من و همسرم هر دو شاغل هستیم، من در کرج و ایشون در تهران و شغل وی در قسمت مشخصات عقدنامه ذکر شده در یکسال اول زندگی در کرج ساکن بودیم و بعد توانستیم در شهر تهران به صورت سه دونگ سه دونگ نزدیک محل زندگی پدری زوجه خانه ای بخریم، حال با وجود بچه و شغل زوجه در نگهداری و تربیت بچه دچار مشکلیم، البته زوجه اهمیتی به بچه نمیدهد و شغل برایش مهمتر است و بچه من از ۷ ماهگی در مهدکودک بزرگ شده و دخالتهای خانواده وی در زندگی ما با تهدید به اجرا گذاشتن مهریه و ادعای عدم پرداخت نفقه توسط زوجه میخواهم محل زندگی را به آپارتمان منزل پدری در کرج انتقال دهم، از شغل و خانواده اش دور باشد و خانه دار شود.
آیا میتوانم با توجه به اینکه در حال حاضر در منزل تهران زندگی میکنیم اقدام به تهیه وسایل منزل کنم و در کرج درخواست تمکین نمایم؟
میتوانم زن را مکلف به نگهداری از فرزند در خانه کنم و وی خانه دار شود؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله میتوانید هر کجا که خواستید میتوانید منزل تهیه کنید و زوجه ملزم به تمکین است

سلام با توجه به این که شغل زوجه در عقد نامه ذکر شده ، به نظر بنده هر چند که حق مسکن با ایشان نیست اما زوج هم نباید در جایی درخواست تمکین کند که مانع شغل زوجه باشد ضمن این که به نظر می رسد تهیه خانه در کرج مانع اشتال زوجه نباشد .

زوجه از لحاظ محل سکونت طبق قانون تابع زوج است مگر اینکه در عقدنامه حق انتخاب محل زندگی به ایشان اعطاء شده باشد.

اگر در نکاح محل خواصی را برای سکونت شرط نکرده اید می توانید محل سکونت ر تغییر دهید. و در کرج نیز می توانید علیه او دادخواست تمکین بدهید. اگر نیامد ناشزه است و حق نفقه ندارد. در حالتی که شوهر به وضع اشتغال زن آگاه بوده و با رضایت کامل به این موضوع ازدواج کرده است ولی بعد‌ها خواستار عدم اشتغال او باشد صرف اطلاع و آگاهی او مانع از اعمالحق منع زوجه از کار نمی شود و می‌تواند از اختیار قانونی‌اش استفاده کند اما این بدان معنا نیست که دادگاه نیز ادعای او را بپذیرد و وظیفه دادگاه آن است که به ادعا و درخواست شوهر مبنی بر آنکه اشتغال زن با حیثیت او و یا همسرش یا مصالح خانودادگی مخالفت دارد رسیدگی کند و صرف ادعای شوهر کفایت نخواهد کرد.

به نظر اگر شرط هم در نکاح شده باشد نتوانید او را از اشتغال منع کنید.

شما می توانید هرجا که منزی برگزینید زوجه ملزم به زندگی در ان منزل بکنید ولی چنانچه در عقد هرنوع شرطی شده برای شما الزامی است مگرخلاف حیثیت خانوگی، زوجه یا زوج باشد