آیا پدر ومادر می توانند از حضانت فرزند امتناع کنند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۸۱ #11119

با سلام
درصورتی که پدر ومادر هیچکدام حضانت نوزاد را قبول نکنند دادگاه دراین خصوص چه حکمی می دهد؟مادر به هیچ وجه زیر بار نگه داری نمی رود حتی از دادستانی نامه ای درخصوص تحویل نوزاد به پدرگرفته است وپدر هم بدلیل کار درخارج از شهر شرایط نگهداری نوزاد را ندارد.خواهشمندم پاسخ دهید.

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام .دوست محترم توجه داشته باشید مادر برای حضانت از کودک تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن حق حضانت فرزند با پدر است در صورتی‌ که هریک از پدر و مادر که حضانت طفل را عهده‌دار است نتواند یا نخواهد وظایف قانونی خود را انجام دهد یا به هر ترتیب عدم شایستگی و لیاقت وی برای انجام چنین امر مهم و حساسی، مشخص شود، به درخواست اقربای طفل یا قیم کودک یا دادستان محل، دادگاه برای حضانت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد کرد.لذا بایستی خاطر نشان کنم که بر اساس قانون هیچ‌یک از والدین حق ندارند از حضانت طفلی که به آنان سپرده شده است خودداری کنند. در صورت امتناع هریک، حاکم باید به تقاضای دیگری یا تقاضای قیم یا یکی از اقربا یا به تقاضای مدعی‌العموم، نگهداری طفل را به یکی از ابوین یا غیره که حضانت به عهده اوست الزام کند و در صورتی که الزام ممکن نباشد حضانت را به خرج پدر تامین کند و مستحضر باشید، دادگاه فقط می‌تواند پدر یا مادری که قانون حضانت را به او سپرده به انجام وظیفه الزام کند.

موفق باشید