یکی از شرکا تمایل به فروش دارد، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۷۸۱ #10557405

حدود ده سال پیش پدر من و عموم مغازه ای رو شراکتی خریدند بصورت ۳ دانگ ۳ دانگ. امروز بدلایل متعدد از جمله رفتارهای پرخاشگرایانه عموم پدرم قصد تعطیل کردن ان را دارد بطوری که نه قصد فروش نه اجاره را دارد
آیا این امکان بلحاظ حقوقی وجود دارد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اگر یکی از طرفین قصد فروش ملک را داشته باشد از طریق دادگاه و اداره ثبت و اخذ گواهی عدم قابلیت افراز میتواند انرا بفروشد

سلام در این صورت عموی شما می تواند از دادگاه تقاضای صدور دستور مبنی بر فروش ملک مشاعی را نماید

باید بدانیم که هریک از مالکان مشاع بدون اجازه دیگر مالکان، حق دارد نسبت به سهمی که مالک است، اقداماتی از قبیل فروش و اجاره را انجام دهد. به این‌گونه اقدامات در اصطلاح «تصرفات حقوقی» گفته می‫‌شود. در واقع این تصرفات، در عالم اعتبار واقع می‌شوند. تصرفات حقوقی در مقابل تصرفات مادی قرار دارد، تصرفات مادی یعنی تصرفاتی که نسبت به خود مال و فیزیک آن صورت می‌پذیرد. هرچند تصرفات حقوقی مثل فروش سهم مشاع از ملک به موجب قانون ممکن می‌باشد، ولی هرگونه تصرف مادی در ملک مشاع منوط به اجازه (اذن) تمام شرکاء خواهد بود، چرا که با توجه به مالکیت مشاعی ایشان در هر ذره، هر تصرفی در سهم خود به منزله تصرف در سهم دیگری نیز خواهد بود؛
در بحث پایان دادن به مالکیت مشاعی در صورت توافق پدر و عمو با یکدیگر، می‫توانند ملک مشاع را هرگونه که رضایت داشته باشند، بین خود تقسیم کنند. در این صورت، تقسیم‫نامه‌ای اعم از عادی یا رسمی (می‌بایست جهت تنظیم تقسیم‌نامه‌ی رسمی به دفترخانه‌ی اسناد رسمی مراجعه کنند) تنظیم شود.
اما در صورت بروز اختلاف بین پدرو عمو ؛ افراز یا فروش ملک مشاع زمانی که شرکای ملک مشاع دچار اختلاف با یکدیگر شوند، هریک از شرکا می‫‌تواند برای تقسیم ملک، که به اصطلاح قوانین ثبتی افراز نامیده می‫‌شود، اقدام کند.

با توجه به اینکه ملک مشاعی است هیچ یک از شرکا نمی توانند بدون اجازه شریک دیگر از ملک مشاعی استفاده کنند. منتها توجه داشته باشید که عموی شما میتوانند به دادگاه مراجعه و درخواست دستور فروش ملک مشاعی را کنند که در این حالت پس از طی شدن مراحل قانونی، ملک مورد نظر از طریق مزایده فروخته خواهد شد.