میتونم چک رو در صورت خالی بودن حساب برگشت بزنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۳۴ #09734916

سلام و وقت بخیر. بنده چک بدون تاریخی در خصوص مهریه از همسر سابقم گرفتم و در سند طلاق ذکر شده که زوجه بخشی از مهریه خود را به میزان... طی چک بدون تاریخ از زوج دریافت نماید و مابقی مهریه خود را در قبال اجرای صیغه طلاق به همراه اجرت المثل و نفقه در حق زوج بذل نمود و حق رجوع به ما بذل را هم از خود ساقط نمود
میتونم برای باقی مهریم دوباره شکایت کنم یا نه؟ چون حق رجوع به مابذل رو از خودم ساقط کردم

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله میتوان برگشت زد ،رجوع از بذل ممکن نیست مگر اینکه همسر رجوع کند

بسمه تعالی : شما می توانید در هر زمان چک را به بانک ارائه داده و در صورت نبودن موجودی از بانک تقاضای برگشت چک نمایید با توجه به این که در سند طلاق ثبت شده بهتر است ابتدا توسط صدور برگ اظهارنامه مراتب را به اطلاع شخص مورد نظر برسانید و تاریخی را برای وصول چک مقرر کنید بطور مثال در اظهار نامه بنویسید در مورخ مثلا ۱۳۹۹/۰۳/۱۰.... چک را به بانک ارائه خواهید داد و عدم موجودی موجب برگشت آن خواهد شد که ارسال این اظهارنامه برای شما امتیازاتی بهمراه خواهد داشت که بسیار حائز اهمیت است .
اما رجوع از بذل مهر امکان ندارد مگر اینکه همزمان با رجوع از طلاق توسط زوج باشذ لذا از مهریه ایی که بذل فرمودید حق رجوع و اقدام برای وصول بطور یکجانبه ندارید شرعا و قانونا و مرتبه بعدی اینکه اسقاط حق رجوع ... نیز امر باطل است و ماهیت شرعی ندارد . و فقط در یک بابت قابلیت اجرا دارد که از خود ساقط و تنفیذ به زوج یا وکیل خود نمایید مانند حق طلاقی که زوج میتواند تنفیرذ به زوجه یاهر شخصی نماید

باسلام
بله شما میتوانید در صورت خالی بودن حساب برگشت زده و اقدام قانونی نمایید
به دلیل اسقاط کردن حق رجوع،امکان رجوع از بذل ندارید