آیا زوجه ناشزه میتواند هر وقت دلش خواست بطور شفاهی اعلام تمکین کند و به خانه برگردد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۸ #08831775

همسر بنده در سال ۹۵ ترک منزل کرد و در سال ۹۶ تقاضای نفقه کرد که در شورای حل اختلاف بعلت عدم تمکین اقراری تقاضای وی رد شد
یکبار هم بنده از طریق دادگاه تقاضای تمکین زوجه دادم که منجر به رای عدم تمکین وی شد
بعد از چهار سال دور دور کردن و پوششهای زننده و بقول خودش بدون آقا بالاسری زندگی کردن ، ظاهرا با کسادی بازار مواجه شده و به ترفند جدیدی دست زده و شکایت ترک انفاق کرده است و با راهنمایی دادیار ادعای تمکین کرده و با کیفرخواست باید در دادگاه حاضر شوم
۱-آیا به صرف ادعای تمکین زوجه ، زوج مجبور به پذیرش این ننگ است؟
۲-مراحل قانونی پذیرش ادعای تمکین وی چیست؟
۳-آیا لطمه حیثیتی وارده به بنده و آبروریزی های صورت گرفته از طرف وی قابل طرح است؟
۴-آیا روابط نامشروع و دو مورد سقط جنین وی از طریق پزشکی قانونی قابل طرح در دادگاه جاری هست
۵-آیا نباید تمکین وی در دادگاه خانواده رای بگیرد تا نفقه به وی تعلق گرفته و اگر مشمول دریافت نفقه شد آنوقت تقاضای دریافت داشته باشد؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

همین که نکاح بطور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود . یکی ازاین حقوق نفقه زوجه است که وی با اعلام‌آمادگی به تمکین مستحق نفقه بوده و شوهر میبایست بازگشت وی به منزل مشترک راقبول کند

سلام وقت بخیر
در صورتی که زوجه بتواند ادعای خود را ثابت نماید و اعلام به تمکین نموده باشد زوج باید نفقه ایشان را پرداخت نمایند زوج با استناد به دو بار عدم تمکین خانم می توانند ادعای خود را ثابت نمایند بنابراین بحث ترک انفاق منتفی است .
با استناد به شهادت شهود می تواند تمکین خود را اثبات نماید.
در صورتی که ادله کافی داشته باشید می توانید به تحت عنوان رابطه نامشروع طرح شکایت نمایید و چنانچه شکایت شما پذیرفته شد بخواهید برای بررسی موضوع به پزشکی قانونی ارجاع داده شوند.