صدور دادنامه بدوی عدم امکان سازش، امکان اعسار زوج در این مرحله

پرسیده شده
۹ پاسخ ۷۸ #08816184

سلام، دادنامه بدوی صدور گواهی عدم سازش از طرف زوج صادر شده با کلیه حق و حقوقات شمل ۳۱۴ سکه مهریه، نحله، جهیزیه و... و تا تجدیدنظر و فرجام‌خواهی قابل اعتراض است، ولی با اینکه هنوز دادنامه بدوی است همسرم در این مرحله اعسار مهریه داده است. مگر نباید هر زمان پرونده در فرجام‌خواهی قطعی شد آن موقع اعسار دهد؟ در این مرحله حق دادخواست اعسار از مهریه رو داره یا نه باید حتما پرونده طلاق از طرف زوج قطعی که شد و ۶ ماهی که وقت دارد تا در مورد حق و حقوقم که در دادنامه قطعی آمده اقدام کند، آن موقع دادخواست بدهد؟ اصلا حق اعسار داره؟ چون خودش دادخواست طلاق داده.

مشاوره حقوقی خانواده
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مانعی برای درخواست اعسار از پرداخت مهریه قبل از قطعی شدن رای وجود ندارد

با سلام
در فرض سوال طرح ادعای اعسار توسط زوج مانعی ندارد.

با سلام
طرح دعوی اعسار از پرداخت محکوم به تا قبل از قطعی و مسلم شدن دین قابل استماع نیست ، هر چند ممکن است به رای وحدت رویه ۷۲۲ سال ۱۳۹۰ ستناد شود اما مبنای این رای قانون اعسار سال ۱۳۱۳ بوده و با تصویب قانون نحوه اجرلی محکومیت های مالی ۱۳۹۴ قانون اعسار سال ۱۳۱۳ نسخ شده فلذا رای وحدت رویه مذکور نیز معتبر نخواهد بود .

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که منعی برای این کار نیست، چرا که به هرحال پرداخت مهریه بر عهده ایشان است و می‌توانند در صورت عدم تمکن مالی اقدام به درخواست اعسار نمایند.

با سلام
بالطبع مهریه تحت هر شرایطی بایستی به زوجه پرداخت شود و زوج در صورت عدم تمکن مالی میتواند در هر مرحله اقدام به تقاضای اعسار نماید

سلام اعسار از پرداخت مهریه می تواند بر اساس سند نکاحیه یا اجرائیه اداره ثبت باشد ضمن اینکه در طلاق از وظایف دادگاه است تا نسبت به نحوه پرداخت مهریه تعیین تکلیف کند و ضمن رسیدگی و تجدیدنظرخواهی هم چنین امکانی وجود دارد

سلام
چون مهریه در هر صورت چه طلاق صورت بگیره و چه نگیره به عهده همسرتون هست، میتونه دادخواست اعسار بده