الزام به افشای ثمن معامله بیع توسط ورثه پس از فوت فروشنده

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۷ #08637752

با سلام و احترام، بنده ۱۰ سال قبل معامله‌‌ای خانوادگی با مادرم انجام داده و پس از پرداخت مبلغ توافق شده به ایشان، بدون تنظیم بیعنامه جهت انتقال سند ملک ایشان در حضور چندین شاهد به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه نمودیم. در دفتر اسناد رسمی درج گردیده است که مبلغ معامله فلان مبلغ(ارزش معاملاتی ملک که متفاوت از مبلغ توافقی ما بوده) تماما و نقدا به فروشنده تحویل گردیده است. حال پس از فوت ایشان یکی از ورثه همین سند را به دادگاه ارائه نموده و اعلام نموده به دلیل مشخص نبودن ثمن معامله، بیع و انتقال سند باطل گردد.
۱. آیا ایشان می‌تواند بنده را در دادگاه ملزم به افشای ثمن معامله(و احتمالا متعاقبا تقاضای اثبات پرداخت) نماید یا این موضوع فقط به بنده و فروشنده مربوط است؟ در صورت وجود ماده قانونی ممنون خواهم شد درج گردد.
۲. چرا با وجود اعلام ثمن واقعی معامله به سردفتر، ایشان ارزش معاملاتی ملک را به جای ثمن اعلامی درج نموده؟ آیا آن مبلغ از نظر دادگاه به معنی همان ثمن معامله است؟ با تشکر فراوان از وقت و نظرات ارزشمند شما.

مشاوره حقوقی قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر سند صحیح بوده و همچین ادعای رد میگردد.

با سلام
با توجه به اینکه معامله موصوف، به نحو صحیح واقع و سند رسمی انتقال، تنظیم شده است شما ملزم به افشای رقم حقیقی ثمن نیستید.

سلام معامله در زمان قبل حیات فروشنده به صورت صحیح واقع شده و اگر در دادگاه هم قاضی از شما مبلغ قرارداد را پرسید می‌توانید همان مبلغ مندرج در سند را ذکر کنید و نیازی به ذکر مبلغ دیگری نیست

سلام چون در زمان حیات انتقال با رضایت صورت پذیرفته است مشکلی ندارد و نیازی به مشخص شدن ثمن وجود. ندارد