آیا قانون یا رای رویه ای وجود دارد که به خودروی بیش از ۱۰ سال افت قیمت ندهد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۳ #08400912

با سلام و خسته نباشید
بنده ۲ ماه قبل تصادف کردم و در اون مقصر شناخته شدم طرف مقابل بنده پراید مدل ۸۸ میباشد و در خواست افت قیمت کرده که کارشناس تامین دلیل برای دو درب سمت راننده و ستون وسطش ۳ میلیون افت زده چیزی که من شنیدن بالای ۵ سال ساخت رو افت نمیدن .. ولی شورای تو رای نهایی مبلغ افت رو هم با مبلغ خسارت جمع کرده حالا میخواستم بدونم آیا قانون و یا رویه ای هست که بشه تو اعتراض به جهت رد افت خودرو با توجه به سال ساخت ازش استفاده کرد؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
هرچه‌قدر هم که یک خودرو ازنظر وضعیت فنی، ظاهری، وضعیت کابین یا حتی مقدار کارکرد در وضعیت بسیار مناسبی قرار داشته باشد، درنهایت این مدل خودرو یا همان سال تولید است که می‌توان برای قیمت نهایی یا مقدار افت قیمت خودرو یک محدوده را تعریف کند. درواقع مقدار افت قیمت خودرو با مدل خودرو ارتباط مستقیم دارد و با افزایش سن خودرو قیمت آن نیز به همان مقدار کاهش می‌یابد.

گرچه قوانین ثابتی برای محاسبه دقیق افت قیمت خودرو طی هرسال وجود ندارد، اما به‌طورمعمول در سال اول حدود ۱۲ درصد از ارزش خودرو به‌عنوان میزان افت قیمت آن درنظر گرفته می‌شود.

با سلام..
در خصوص موضوع مطروحه.. آنچه مسلم است عدم تعلق خسارت به خودروی بالای ۵ سال بیشتر در میان عوام کاربرد دارد..
کما اینکه تعیین افت قیمت برای خودروی تصادفی بالای عمر ۱۰ سال در خیلی از موارد صادر گردیده، چزا که زیاندیده از حادثه در هر حال متحمل ضرر از بابت قیمت خودرو گردیده که مطمئنا قیمت خودروی تصادفی متاثر از تصادف، یقینا ارزش کمتری نسبت به مدل مشابه آن دارد..
فلذا بر این اساس کارشناسان تصادفات نیز با درنظرگرفتن مراتب و میزان ورود خسارت اقدام به صدور نظریه در اینخصوص می نمایند که خسارات وارده از هرحیث طبق قانون قابلیت وصول را دارد..
موفق باشید..

خیر در این صورت خسارت توسط کارشناس تعیین خواهد شد

با سلام اگر خودرو تصادف قبلی داشته باشد برایش افت قیمت در نظر گرفته نمی شود

چنانچه مدل خودرو بیش از ۵ یا ۶ سال از ساخت شان گذشته باشد نیز معمولا افت قیمت برایشان در نظر گرفته نمی شود و یا میزانی که در نظر گرفته می شود بسیار ناچیز می باشد .

مبلغی که بابت افت قیمت در شورای حل اختلاف مورد بررسی قرار می گیرد در سال ۱۳۹۶ نهایتا تا ۵ میلیون تومان است و اگر افت قیمت درخواستی مطابق با نظر کارشناس از این میزان بیشتر باشد موضوع به دادگاه های عمومی ارجاع داده خواهد شد .

موضوع تعلق افت قیمت به خودروهای کمتر از ۵ سال صراحت قانون نبوده و بیشتر در میان عوام شهرت پیدا نموده است . مطابق قانون هرگاه کارشناس نسبت به خودرویی افت قیمت را احراز کند امکان مطالبه آن وجود دارد .