آیا سند مادرم با وجود مبایعه نامه رسمی قابل ابطال هست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۲۸ #07357295

وقت بزرگواران بخیر و شادکامی
پدرم در زمان حیات خود تعداد سه باب مغازه در زیر آپارتمان مسکونی خود داشتند . یک مغازه را به مادرم که همسر دوم ایشان بوده در قالب بیع واگذار کرده و مادرم سند مغازه را بعد از تفکیک در زمان حیات پدرم به نام خود کردند . نامادری ( همسر اول) قبل از این ماجرا از دنیا رفته بودند .
بعد از فوت پدرم دوخواهر بنده که از نامادری هستند ادعا کردند که این انتقال سند در قالب بیع نبوده و منظور پدر ما هبه بوده است و بدلیل عدم قبض هبه باطل شده و تهدید به ابطال سند مادرم میکنند
عموی ما که مستاجر همه مغازه بودند به نفع آنها شهادت داده است .
موفق باشید

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به مبایعه نامه و اخذ سند از سوی مادر ایشان مالک ملک محسوب می شوند و موضوع هبه از این بابت منتفی است

این موضوع را می توان از دفترخانه اسناد رسمی محل ثبت سند استعلام گرفت که آیا مقصود طرفین بیع بوده یا هبه اگر مفاد سند بیانگر بیع باشد محل هیچ مناقشه نیست و اگر عقد هبه باشد در صورت صدق ادعای ثالث باز هم به جهت فوت پدر شما عقد هبه به کمال انجام گرفته و مادر شما مالک آن تلقی می گردد

درود
اگر مبایعه دارند قابل ابطال نیست زیرا وقتی پدر شما فوت شده احراز قصد اصلی معامله قابل احراز نیست.

اخذ سند مالکیت توسط مادرتان تصرف مالکانه در ملک محسوب شده و به معنای قبض و اقباض است. بنابراین حتی بر فرض قبول وقوع هبه، بر مالکیت ایشان خدشه ای وارد نخواهد شد.

با سلام..
در اینخصوص با استناد به مبایعه نامه و تنظیم سند رسمی بنام مادرتان و فوت واگذار کننده، صرفنظر از صحت و سقم ادعاهای وراث، اصولا موضوع هبه منتفی بوده و مادرتان طبق مبایعه نامه و سند رسمی مالکیت کماکان مالک بلامنازل ملک شناخته می شود و می تواند هر گونه دخل و تصرفی در آن بنماید..
موفق باشید..

عرض ادب

با وجود بیع نامه و انتقال رسمی سند در زمان حیات ظاهرا مشکلی نیست.اما اگر مفاد بیع نامه هبه را به ذهن متبادر میکند و منظور هبه است .باز به نظر میرسد چون قبل از فوت مورث انتقال رسمی صورت گرفته نیت و هدف اصلی انتقال بوده و قبض عرفی است و معمولا انتقال سند و داشتن کلید محل در حکم قبض است