آیا با صدور سند تکبرگی، تاریخ صدور سند ملاک تقدم و تاخر قرار می گیرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۵۹ #06572342

با سلام
در سال ۸۰ نسبت به ملکی سند رسمی به نام الف صادر و سپس در سال ۸۷ مجددا سند به نام ب صادر می شود ، سپس با انتقال ملک توسط الف به ج ، در سال ۹۰ با درخواست ج، سند اولیه به نام الف ابطال و سند تک برگی جدید به نام ج صادر می شود. حال معیار تقدم و تاخر در بحث تعارض اسناد چیست و آیا با صدور سند تکبرگی، تاریخ صدور سند تکبرگی ملاک تقدم و تاخر قرار می گیرد؟ یا ملاک، همان تاریخ سند اولیه (دفترچه ای) است؟
قانونا کدام سند ( الف؟ یا ب؟) مقدم و کدام یک ( ب؟ یا ج؟) موخر محسوب می شود؟

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سند الف ارجح و مقدم است چون تاریخ ثبت سند ملاک خواهد بود

در مورد این فرض، سند الف مقدم است، چرا که تاریخ ثبت سند ملاک خواهد بود.

اگر لفظ ابطال در معنای دقیق خود به کار برده باشید رای اعلامی دادگاه مبنی بر باطل بودن سند (مثلا بعلت بطلان معامله الف با ج در سال ۸۰) حکایت از واقع می کند و در این موارد دیگر به سراغ اصل تقدم و تاخر که برای رفع شک در نبود ادله هست، نمی رویم.

با درود
تاریخ ثبت را باید ملاحظه نمایید.

در موضوع اسناد معارض تاریخ ثبت در دفتر املاک و صدور سند رسمی از سوی اداره ثبت ملاک است . در فرض سئوال شما سند «الف» مقدم محسوب میشود .

ملاک تاریخ است
یعنی سند شما بر سند طرف شما ارجحتر است و سند قبلب باطل می شود