با انتقال مغازه به صورت صلح عمری سرقفلی نیز منتقل می شود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۱۱ #06351344

سلام وقت بخیر
مادری قصد دارد سهم خود از دو دانگ مغازه و خانه ای را به پسرش صلح کند با وجود اینکه مادر مالک دودانگ سرقفلی هم هست، سرقفلی نیز با صلح منتقل می شود؟

مشاوره حقوقی سرقفلی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر منتقل نمیشه
این دوتا موضوع مالکیت و حق سرقفلی از هم مستقل هستند

با سلام چون این نوع عقد رایگان می باشد و به ضرر واگذار کننده باید دقیقا قید شود که منظور از انتقال چه چیزی و قصد ایشان کدام یک می باشد و باید صراحتا قید شود که منظور کدام یک می باشد

نخیر مگر در صلح نامه بیان نمایید

با درود
می‌توان هر دو یا هریک را به دلخواه منتقل کرد. باید صراحتا قید شود وگرنه شامل سرقفلی نمی‌شود

خیر مگر اینکه ملکیت و سرقفلی هر دو برای یک نفر باشد در غیر این صورت هر کدام مجزای از یکدیگر است و با انتقال مالکیت سرقفلی منتقل نخواهد شد

انتقال سرقفلی مستلزم تصریح در صلحنامه است.

با عرض سلام وقت بخیر مالکیت عین و مالکیت سرقفلی جدای از هم دیگر است و باید هر کدام را جداگانه انتقال بدهد موفق باشید