هنوز میتونم برای نقد کردن چک اقدام کنم یا نه دیگه؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۴۶ #06000664

سلام
من چکی از یه نفر دارم مال سال ۹۲ هستش همون سال یه بار بردم بانک و موجودی نداشت، برگشت هم نزدم. الان سوالم اینه که هنوز میتونم برای نقد کردن چک اقدام کنم یا نه دیگه؟ و اگر مجدد موجودی نداشته باشه میتونم برگشت بزنم؟

مشاوره حقوقی چک
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بله می توانید.

چنین امری امکانپذیر است.

با درود بله امکان پذیر است

"با سلام"
بلی قابل وصول و برگشت میباشد

بله شما می توانید به بانک مراجعه و وصول یا برگشت بزنید. منتهی توجه داشته باشید که در صورت برگشت زدن و عدم دسترسی به صاحب چک و گذشت زمان مقرر، چک از حالت کیفری به حقوقی تبدیل شده و پیگیری آن منجر به هزینه های زمانی و مالی طولانی می شود.
به موجب ماده ۱۱ قانون صدور چک، مهلت شکایت کیفری علیه صادرکننده چک ۲ دوره ۶ ماهه است. منظور از این دو دوره، ابتدا حداکثر تا ۶ ماه پس از تاریخ صدور چک است که دارنده چک می‌تواند آن را برگشت‌زده و گواهی عدم‌پرداخت دریافت کند. پس اگر در این مدت، دارنده چک آن را به بانک ارائه نداده و مقدمات شکایت را فراهم نکند، این مهلت از بین می‌رود و دیگر قابل تعقیب کیفری نیست».
البته حتما نگذارید بیش از دو ماه بعد از برگشت طول بکشد.

باسلام
بله،درحال حاضر میتوانید با اخذ گواهی عدم پرداخت از بانک، اقدام به طرح دعوی نمایید.عاقبت بخیر باشید.

از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام به دادخواست بر مطالبه وجه چک نمایید و در صورت نداشتن موجودی برای گواهی عدم پرداخت اقدام نمایید