اثبات شهادت دروغ در دادگاه حقوقی چگونه است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۶۶ #05652922

با سلام
آیا می شود شهادت دروغ را در دادگاه حقوقی اقامه کرد و دادگاه تنها دروغ بودن شهادت را احراز کند بدون اینکه مجازاتی را معین نماید؟

مشاوره حقوقی قرارداد
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در ددادگها حقوقی می توانید اقدام به تقاضای مواجهه حضوری و جرح شهود نمایید

سلام
شما میتوانید شهود معرفی شده را جرح نموده و به کذب بودن شهادتشان استناد نمایید.

با سلام و احترام در خصوص شهادت دروغ در دادگاه حقوقی از طریق جرح شهود اقدام نمایید امکان ارائه دادخواست شهادت دروغ در دادگاه حقوقی میسر نیست

سلام
شهادت کذب عبارت است از ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد مقامات رسمی در دادگاه.
بر اساس ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به ۳ ماه و یک روز تا ۲ سال حبس یا به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

همچنین در مواردی که دادگاه از شهود مطلعین درخواست ادای شهادت و یا اطلاع کند و بعد معلوم شود که خلاف واقع شهادت داده‌اند اعم از این که به نفع یا ضرر یکی از طرفین دعوا باشد علاوه بر مجازات شهادت دروغ چنانچه شهادت خلاف واقع آنان موجب وارد آمدن خسارتی شده باشد به تادیه آن نیز محکوم خواهند شد.