برای خود و برادرم که ۱۷ سال سن داره درخواست تابعیت کنم؛ آیا امکان پذیره؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۹۴ #05608883

سلام خسته نباشید
بنده از اتباع افغانستانی هستم و متولد ایران میباشم و پدر و مادر بنده هر دو اتباع هستند بنده ۲۸ سال سن دارم

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وزارت کشور باید مراجعه کنید

درود
بله خودتان در حال حاضر می توانید اما برادرتان فعلا نمی تواند.

با سلام
شرایط اخذ اقامت دائم ایران به شرح ذیل می باشد:

۱- متقاضی پنج سال سابقه اقامت قانونی(پروانه اقامت) در ایران داشته باشند.
۲- متقاضی به هنگام تقاضا به سن هجده سال تمام رسیده باشد.
۳- شخص دارای مقام عالی علمی یا شغلی با تخصص بالا بوده و دوسال سابقه اقامت قانونی باشد.
۴- متقاضی ضمن دوسال سابقه اقامت قانونی در ایران، خدمات شایسته و ارزنده ای به امور عام المنفعه که مورد تایید مقامات صلاحیت دار می باشند انجام داده باشد.
۵- متقاضی ضمن دارا بودن دو سال سابقه اقامت قانونی در ایران، در امور تولیدی و عمرانی ایران که مورد تایید مقامات صلاحیت دار باشد سرمایه گذاری کرده باشد.
۶- متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی در ایران بوده و درآمد شخص یا حقوق مستمری بازنشستگی او به تایید یکی از بانکهای مجاز ایران رسیده باشد.
۷- متقاضی دارای معرفی نامه از اداره تابعیت وزارت امور خارجه ایران باشد.
۸- متقاضی دارای زن و فرزند ایرانی باشد.

برای تحقق تابعیت ناشی از تولد در ایران براساس سیستم خاک به شرط اقامت موضوع بند ۵ ماد ۹۷۹ قانون مدنی، منوط به وجود سه شرط است:
الف- تولد شخص در ایران
ب- خارجی بودن پدر
پ- حدقل یک سال اقامت دیگر پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی تمام در ایران
با تحقق شرط اقامت و عدم اعمال حق انتخاب تابعیت، شخصی که دارای سابقه تولد در ایران است، تابعیت ایران را بدست می آورد که این نوع تایعیت، از نوع اصلی است، زیرا در صورت تحقق شرایط سه گانه پیش گفته، تابعیت شخص تثبیت شده است، آن هم به نحوی که چنین شخصی وفق بندهای «الف» و «ب» ماده ۹۷۷ قانون مدنی، قانونگذار این اختیار را برای آن‌ها قایل شد که پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی تمام، از میان دو تابعیت ایرانی و خارجی خود، می توانند تابعیت خارجی پدر را انتخاب کنند و چنانچه ظرف یک سال پس از رسیدن به ۱۸ سال، از این اختیار استفاده نکنند، تابعیت ایرانی آن‌ها تثبیت شده محسوب می شود.
بنابراین، در صورت وجود دلایل مستندی چون گواهی ولادت، مدارک تحصیلی صادره از ایران، گذرنامه از دولت متبوع پدر خارجی و شهادت شهود مبنی بر تولد از پدر خارجی و اقامت در ایران و عدم خروج از کشور علیرغم داشتن بیش از ۱۹ سال، مشمول بند ۵ ماده ۹۷۶ قانون مدنی می باشد

اتباع خارجی (عراقی ها، افغانها و…) با داشتن شروط ذیل می توانند تابعیت ایران را به دست آورند:
به سن هجده سال تمام رسیده باشند.
پنج سال اعم از متوالی یا متناوب در ایران ساکن بوده باشند. (اگر مدت اقامت در خارج برای خدمت به دولت ایران باشد، در حکم اقامت در خاک ایران است)
فراری از خدمت نظامی نباشند. (انجام خدمت سربازی ضروری نیست بلکه کافی است که شخص فراری نباشد)
در هیچ کشوری به جرم مهم یا جنایت غیر سیاسی محکوم نشده باشند. (بنابراین جنایت سیاسی مانع محسوب نمی شود)

با درود اگر متولد ایران باشید شما که بیش از ۱۸سال دارید میتوانید، برادرشما خیر، زیرا باید به سن ۱۸سال برسند.
زیرا،
شرایط کسب تابعیت ایران بر اساس مواد قانون مدنی عبارت است از :

۱۸ سال تمام حتی در صورتی که حکم رشد گرفته باشد

سکونت ۵ سال متوالی یا متناوب در ایران . گویا قانونگذار با وضع این شرط در پی نشانه ای از علاقه شخص به سرزمین و مردم این کشور بوده است . قانونگذار در همین ماده ، اقامت در کشور دیگر برای خدمت به ایران را در حکم اقامت در خاک ایران دانسته است .

انجام دادن خدمت وظیفه عمومی در صورتی که این خدمت درقوانین کشور متبوع فرد اجباری باشد . یعنی در حقیقت قانونگذار پذیرش فرد فراری را ممنون اعلام کرده است .

محکوم نشدن به جنحه مهم یا جنایت غیر سیاسی در هیچ کشوری

داشتن تمکن مالی یا شغل معین برای امرار معاش طبق ماده ۹۸۳ قانون مدنی
قانونگذار استثناء شرط اقامت را در ماده ۹۸۰ بیان کرده است . بر اساس این ماده ، افراد زیر می توانند درخواست تابعیت ایران را بدون شرط اقامت داشته باشند . البته این درخواست باید توسط هیات وزیران تصویب شود :
کسانی که به امور عام المنفعه در ایران خدمت کرده باشند ، مثل پزشکان ، دانشمندان و متخصصان
خارجیانی که اهل و عیال ایرانی داشته باشند