آیا مادربزرگم از این ملک ارث میبرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۳۵۷ #04840038

با سلام
بعد از فوت پدرم(سال ۹۱)، ما فرزندان به همراه مادرم انحصار وراثت را انجام دادیم( سال ۹۲ ) ولی ارثیه را به نام نزدیم و به نام پدر مرحومم باقی ماند، تا اینکه مادرم هم مرحوم شدند( سال ۹۸ ).
حال سوال من این است که با توجه به اینکه سند ملک همچنان به نام پدرم می باشد و چیزی بعد از فوت پدرم به نام مادرم ( که اکنون مرحوم شده اند) نشده است و فقط نام ایشان در انحصار وراثت قید شده است، از این ملک، مادربزرگم (مادر مادرم ) که در قید حیات میباشد،ارث می برد؟

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام با توجه به اینکه مادر بزرگ شما جزو ورثه مادر مرحوم تان قرار میگیرد طبق گواهی حصر وراثت می تواند از تمام اموال مادرتان به میزان سهم الارث خود یعنی یک ششم از ماترک را به ارث ببرد و از آن جایی که در گواهی حصر وراثت پدرتان مادرتان جزو وراث به عنوان زن متوفی بوده است یک هشتم از اموال پدرتان به مادرتان تعلق می گرفته به انضمام مهریه مادرتان حال همین مقدار یعنی یک هشتم از اموال پدر به ورثه حین الفوت مادر (فرزندان متوفی ، مادر متوفی)تعلق می‌گیرد که این یک هشتم به نسبت سهم الارث ورثه بین آنها تقسیم می شود.

باسلام
بله ازسهم مادر مرحوم شما
یک ششم به مادربزرگتان میرسد
هرچند سند هنوز به اسم پدرمرحومتان میباشد ولی مادربزرگتان از سهم دخترش که مادر مرحوم شما باشد ارث خواهد برد

بله ایشان ارث می برند از سهم مادرتان که بعد از فوت پدر تان به ایشان به ارث رسیده است مگر اینکه رضایت دهند و سهم خودشان را به شما بدهند

با سلام بله از ماترک مرحوم مادر شما ارث می برند

سلام بله از سهم مادر مرحوم شما یک ششم به ایشان به ارث می رسد .

با سلام با توجه به اینکه مادر شما از همسر خود ارث برده است ودر واقع ایشان هم بعد از فوت پدر شما مالک قهری شده اند اگرچه ملک هنوز به نام پدر شما هست همچنان.
اما با فوت مادر شما،مادر بزرگ شما در کنار شما از ارث سهم خود را میبرد