تعیین تکلیف املاکی که در طرح شهرداری قرار گرفته چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۱ #04401881

با سلام اینجانب به موجب سند رسمی شش دانگ یکباب مغازه را مالک هستم که تمام ملک بنده در طرحهای شهرداری قرار گرفته است و شهرداری ان را تصرف و تملک نکرده است اما با وجود طرح در ملک اینجانب از ارائه هرگونه خدمات و مصالحه از سال ۱۳۸۷ امتناع می نماید و حا ضر به تعیین تکلیف نیستند بنده اخیرا نامه جهت مصالحه یا ارائه خدمات به شهرداری داده ام که متاسفانه حاضر به جواب کتبی هم نشدند و ملک مزبور نیاز به نوسازی دارد بنده ۱۳ سال است از ملک خودم استفاده نمیکنم در بلا تکلیفی مانده ام بنده را راهنمایی بفرمایید جهت تعیین تکلیف ملک مزبور از کجا و کدام دادگاه شروع کنم و برای گرفتن خسارت(معوض زمین -بهای روز زمین - گرفتن خدمات )از شهرداری کدام مراحل قانونی را طی کنم؟
با احترام

مشاوره حقوقی شهرداری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.طبق ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها؛ کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات، سازمانها، نهادها، شرکت‌های دولتی یا وابسته به دولت و شهرداری‌ها و مؤسساتی که شمول قانون بر آنها‌ مستلزم ذکر نام باشد، مکلف می‌باشند در طرح‌های عمومی یا عمرانی که ضرورت اجراء آنها توسط وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی با رعایت‌ ضوابط مربوطه تصویب و اعلان شده باشد و در اراضی و املاک شرعی و قانونی اشخاص اعم از (‌حقیقی و حقوقی) قرار داشته و در داخل محدوده‌ شهرها و شهرکها و حریم استحفاظی آنها باشد، پس از اعلام رسمی وجود طرح، حداکثر ظرف مدت هجده ماه نسبت به انجام معامله قطعی و انتقال‌ اسناد رسمی و پرداخت بهاء یا عوض آن طبق قوانین مربوطه اقدام نمایند.

در تبصره یک ماده واحده نیز در باب وظیفه مالکین آمده: در صورتی که اجرای طرح و تملک املاک واقع در آن به موجب برنامه زمان بندی مصوب به حداقل ۱۰ سال بعد موکول شده باشد،‌ مالکین املاک واقع در طرح از کلیه حقوق مالکانه مانند احداث یا تجدید بنا یا افزایش بنا و تعمیر و فروش و اجاره و رهن و غیره برخوردارند و در‌ صورتی که کمتر از ۱۰ سال باشد مالک هنگام اخذ پروانه تعهد می‌نماید هر گاه زمان اجرای طرح قبل از ده سال شروع شود حق مطالبه هزینه احداث و‌ تجدید بنا را ندارد.