تابعیت فرزند دارای مادر ایرانی چگونه دریافت شود؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۰۹ #04011850

سلام خسته نباشید من دختری ۳۲ساله از ازدواج مادر ایرانی پدر افغانی هستم نیاز خیلی ضروری به شناسنامه ام دارم که با توجه به قانون جدید شامل من می‌شود اما روال اداری بعد از تکمیل پرونده کند است میتوانید من را راهنمایی کنین که زودتر تابعیت خودم رو بگیرم

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در سایت bafia ثبت نام کنید بترتیب ثبت نام به دفاتر کفالت ارجاع می شود

برای اخذ شناسنامه ابتدا باید تابعیت اخذ و پس از آن برای اخذ شناسنامه بر مبنای قانون جدید اقدام کنید

درود:درسایت bafiaثبت نام نمایید،به ترتیب زمان ثبت نام به دفاتر کفالت ارجاع می دهندوهمگی اتباع در نوبت هستند.

(در خصوص سوال شما اول باید وضعیت تابعیت خود را تعیین کنید)
تابعیت از موضوعات احوال شخصیه بوده و عبارت است از رابطه ی سیاسی و معنوی که شخص را به دولت معینی مرتبط می کند . هر فردی دارای تابعیت مشخص باشد تبعه است و کسی که تابعیت هیچ کشوری را ندارد بدون تابعیت یا آپارترید ( apatride ) است
سیستم خون : سیستمی که در آن تابعیت از طریق نسب به فرزند منتقل می شود .
انواع تابعیت
سیستم خاک : همان تابعیت ارضی است که از طریق محل تولد فرد مشخص می شود . یعنی هرکس در قلمرو هر کشوری به دنیا بیاید ، تبعه آن محسوب می شود
قانون تابعیت فرزندانی که از مادر ایرانی با پدر خارجی می باشد؟

قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی تصویب شد . بر اساس این قانون ، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی ، قبل از رسیدن به ۱۸ سالگی به درخواست مادر ایرانی و در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تابعیت ایران در می آیند . این کودکان می توانند بعد از رسیدن به ۱۸ سالگی در صورت عدم درخواست توسط مادر ایرانی ، خود درخواست تابعیت ایران را بدهند که نداشتن مشکل امنیتی توسط وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه بررسی می شود .
در تبصره یک این ماده واحده آمده است که در صورتی که پدر و مادر متقاضی در قید حیات نبوده یا در دسترس نباشند ، اگر در احراز نسب شکی به وجود آمد ، دادگاه صالح وظیفه ی احراز آن را به عهده دارد .
این ماده در تبصره دو به افرادی که خود و یکی از والدینشان در ایران متولد شده اند اجازه در خواست کسب تابعیت بعد از ۱۸ سالگی با همان شرایط را می دهد . باید توجه کرد که این تبصره با شرایطی که در متن ماده واحده ذکر شده است متفاوت است . یعنی ممکن است یکی از والدین فرد درخواست دهنده در ایران به دنیا آمده باشد ولی تابعیت ایران را کسب نکرده باشد .
بنابراین ، کودکانی که از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده اند در شرایط زیر می توانند تابعیت ایرانی داشته باشند و شناسنامه ایرانی بگیرند :
قبل از ۱۸ سالگی :
درخواست مادر ایرانی
تایید نبود مشکل امنیتی توسط وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه
بعد از ۱۸ سالگی :
در خواست خود فرد
تایید نبود مشکل امنیتی توسط وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه

چاره ای نیست باید مراحل طی شود

با سلام
طی روند اداری خارج از حیطه مسائل حقوقی است .

با سلام جنابعالی باید دادخواست اخذ تابعیت ایران به سبب اینکه از مادر ایرانی در کشور ایران متولد گردیده اید را به دادگاه صلاحیتدار عمومی حقوقی محل زندگیتان تقدیم نمایید