آیا شوهر میتواند قانونا برای این خانم تعیین تکلیف کند که کجا زندگی کند یا کجا زندگی نکند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۳۴ #03780342

با سلام! اگر خانمی همزمان با دادخواست طلاق منزل شوهرش را ترک و به کمک خانواده اش در جائی دیگر ساکن شود آیا شوهر میتواند قانونا برای این خانم تعیین تکلیف کند که کجا زندگی کند یا کجا زندگی نکند؟ در ضمن از آنجائیکه این خانم بدلیل عدم تمکین نفقه دریافت نمیکند آیا میتواند برای گذران زندگی در جائی کار کند؟ با این توضیح که در عقدنامه اجازه کار در خارج از خانه قید نشده است

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
چون هنوز در زوجیت همسرتان هستید می توانند اگر کار شما خلاف شئونات باشد ممانعت به عمل آورند.

درود بر شما، در واقع با توجه به عدم تمکین ایشان، چنانچه هنوز قصد دریافت نفقه نداشته باشند، الزامی از جانب زوج مبنی بر تعیین محل سکونت وجود نخواهد داشت، در خصوص اشتغال نیز منعی برای اشتغال زوجه با این شرایط وجود ندارد.

سلام، خیر زوج نمی تواند مانع ایشان شود و تنها در صورت حکم به عدم تمکین، ایشان ناشزه محسوب و مستحق نفقه نخواهد بود.

زن باید در منزلی سکونت کند که شوهر او سکونت میکند در غیر این صورت ناشزه است و نفقه به او تعلق نمیگیرد اگر نفقه دریافت نمیکنید یا قصد مطالبه هم ندارید سکونت در منزل جداگانه مشکلی نیست. اجازه اشغال لازم نیست در سند ازدواج اورده شود.

درود
نهایتا عدم تبعیت از همسر در این موارد از موجبات صدور رای بر نشوز زوجه و عدم تمکین وی می باشد و زوج نمی تواند عملا مانع اشتغال یا سکونت زوجه در محل مشخصی گردد .

در هر صورت امکان تحکم زوج برای تعیین محل زندگی زوجه وجود ندارد و حداکثر امکان طرح موضوع در قالب الزام به تمکین وجود دارد که با عدم تمکین زوجه مساله نشوز احراز خواهد شد .

همسرتان نمی تواند شما را مجبور به زندگی در مکان خاصی کند و درصورت مزاحمت با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید برای اشتغال شما نیازی نیست در عقدنامه ذکر شده باشد