آیا قبل از ۲۴ ماه مثلا بیست روز مانده به ۲سال می تواند درخواست وثیقه را اعلام نماید؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۹۷ #03409169

با سلام شخصی به اتهام قتل بمدت ۲۳ ماه از زمان بازداشت در در زندان بسر میبرد و پس از کیفرخواست دادسرا و سپس طی یک جلسه دادگاه (کیفری یک) هنوز حکمی قطعی صادر نگردیده است.
چگونه وثیقه (۲ سال بازداشت موقت) گذاشته شود؟آیا توسط خود متهم می تواند صورت بگیرد و یا اینکه حتما باید توسط وکیل انجام گیرد؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
برای گذاردن وثیقه حتما بایستی حکم قطعی از سوی مراجع صادر شده باشد

اصولا تا زمان صدور رای قطعی تبدیل قرار باز داشت به وثیقه دیگر ممکن نیست مگر اینکه قاضی موافقت کند

باسلام موضوع شما تبدیل به وثیقه نمیشود

مدت ۲۴ ماه مذکور در ماده ۲۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری، حداکثر مدت بازداشت موقت در جرائم مستوجب مجازات سالب حیات است و تبدیل قرار بازداشت به وثیقه پیش از بیست و چهار ماه، منع قانونی ندارد.

در پرونده های قتل عمد تا زمان صدور حکم قطعی و لازم الاجرا قرار بازداشت موقت فک نخواهد شد.

درود
اگر تامین ایشان بازداشت است تبدیل به وثیقه موافقت بازپرس را نیاز دارد لیکن اگر به علت عجز از تودیع وثیقه بازداشتند وثیقه گذار یا وکیل می تواند اقدام به این امر نماید.

با سلام
هر چند مطابق قسمت اخیر ماده ۲۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری در اتهام قتل عمد مدت زمان بازداشت موقت بیش از ۲ سال نخواهد بود ،لیکن عملا و طبق رویه قضایی محاکم کیفری ،در پرونده های قتل عمد تا زمان صدور حکم قطعی و لازم الاجرا قرار بازداشت موقت فک نخواهد شد.