آیا میتونه اقرارش را انکار کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۲۷ #03251310

سلام خسته نباشید
یه سوال داشتم
کسی که در دادگاه اقرا کنه مهریه زنش ۶ هکتار زمین هست
اما بعد بوسیله سند ازدواجشون ثابت کنه که مهریه زنش ۱۰ سکه بوده است
یعنی نتیجه میده ماده۱۲۷۶ (کذب اقرار)
خیلی ممنون تشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
پرداخت مهریه صرفا فقط با حرف نیست و ملاک مهریه ذکر شده در سند نکاحیه میباشد

ملاک برای مهر سند نکاح است.

با سلام
هر چند در محضر دادگاه اقرار بوده اما طبق قانون ملاک اصلی مهریه زوجه ، سند نکاحیه است هر آنچه در سند قید شده باشد مهریه زوجه خواهد بود نه بیشتر و نه کمتر .

مطابق قانون و نظریه فقهی شورای نگهبان تنها مندرجات در سند رسمی ازدواج ملاک رسمیت مهریه بوده و صداق مذکور قابل تغییر نمی باشد لذا حتی بر فرض اقرار زوج آن اقرار قابل اعتنا نیست .

سلام
انکار بعد از اقرار قانونا مسموع نیست اما اگر احراز شود که اقرار فاسد بوده است اثری بر آن مترتب نخواهد بود و اثبات فساد اقرار نیز مشکل است

سلام
اقرار بالاتر از اسناد است
برای کذب بودن اقرار نیاز به شرایطی است
ولی چون در دادگاه اقرار کرده اثبات خلاف ان سخته