با توجه به شرایط زیر، آیا در صورت بد حسابی مشتری می توان کل مبلغ چک را برگشت زد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۳۵ #02999548

سلام
اگر در فروش اقساطی کالا از خریدار دو برابر مانده حساب ، چک دریافت شود و مقدار مانده حساب و مبلغ چک ( دو برابر مانده حساب ) در قرار داد ذکر شود،
آیا در صورت بد حسابی مشتری می توان کل مبلغ چک را برگشت زد؟
( لازم به ذکر است چنین شرایطی در قرارداد درج شده باشد )

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله چون شرط شده است مطابق اصل آزادی قراردادها این شرط قابل اجرا است .

سلام کمی مشکل می باشد و به لحاظ قانونی اکل مال به باطل می باشد مگر استثنائات این نظیر گذشت زمان زیاد و تصریح موضوع در قرارداد

سلام
چنانچه چک بدون ذکر مبلغ امضاء و داده شده است فقط مبلغ را در حدود طلب می توان قید کرد نه بیشتر از آن

سلام
باتوجه به درج چنین شرطی در قرارداد این امر امکان پذیر بوده و الباقی مبلغ در قالب وجه التزام قراردادی قابل دریافت می باشد

بسمه تعالی : میتوانید کل مبلغ را برگشت بزنید اما باید مبلغ بدهی را مشخص و در زمان مراجعه به مراجع ذیصلاح اعلام کنید که چه مبلغی را از کل مبلغ مطالبه میکنید . یا اینکه زمان مراجعه به بانک اعلام کنید تا در برگ برگشتی قید نمایند که مطالبه شما چقذز است .

با سلام
بستگی به خسارت قراردادی و ذکر آن در قرارداد دارد