آیا زوجه میتواند با استناد بر دادخواست اعسار از پرداخت نفقه که توسط زوج به دادگاه ارائه شده، ادعای عسر و حرج کند و تقاضای طلاق ارائه نماید؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۶۱ #02110602

باسلام واحترام و عرض خسته نباشید خدمت وکلا و کارشناسان محترم.
بنده به پرداخت دوسال نفقه که ماهانه پانصد و پنجاه هزار تومان و جمعا سیزده میلیون تومان میباشد محکوم شده ام. قصد دارم درخواست اعسار بدهم چون خودرویی که وسیله ی معاش و درآمد بنده بوده بخاطر مهریه همسرم توقیف شده و حساب های بنده نیز مسدود و خالی شده اند و درحال حاضر نه درآمد چندانی دارم و نه پس اندازی که بتوانم مبلغ محکومیت نفقه را بپردازم.
آیا اگر دادخواست اعسار به دادگاه ارائه بدهم، همسر بنده میتواند این درخواست اعسارو ناتوانی در پرداخت یکجای مبلغ محکومیت را بهانه و دلیلی بر ناتوانی مالی بنده و اینکه ایشان در زندگی مشترک تحت فشار و عسر و هرج میباشد، اعلام کند و درخواست طلاق به دادگاه تسلیم کند؟
پیشاپیش از پاسخ و راهنمایی اساتید محترم سپاسگزارم

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و ادب
معمولا برای نفقه اعسار پذیرفته نمی شود.در مورد توقیف خودرو هم باید گفت اگر خودرو برای امرار معاش و درآمد شما ست می توانید درخواست رفع توقیف نمایید.

خیر صرف تقدیم دادخواست اعسار نمی‌تواند به عنوان دلیل مثبت عسر و حرج زوجه مورد استناد قرار بگیرد، البته که این امر امکان طرح دادخواست تجویز طلاق به علت عسر و حرج زوجه را از بین نبرده و نافی امکان اثبات عسر و حرج با استناد به دیگر دلایل و محتویات پرونده نفقه نخواهد بود

با سلام و عرض ادب تمکن مالی زوج یا همان شوهر در نفقه شرط نیست و نفقه در هر حال باید پرداخت شود .
و اگر پرداخت نکنید ایشان می توانند شکایت ترک انفاق طرح کنند و بر مبنای آن تقاضا طلاق نمایند

درود بر شما، معمولا در مورد نفقه معوقه اعسار مورد قبول واقع نمی‌شود، لکن چنانچه ۶ ماه از پرداخت نفقه خودداری نمایید، برای زوجه درخواست طلاق به دلیل عسروحرج متصور خواهد بود.

خیر دادخواست اعسار شما دلیلی بر عسر و حرج زوجه نخواهد بود لیکن اگر نفقه ب مدت بیش از شش ماه پرداخت نشود زوجه میتواند ب استناد آن تقاضای طلاق نماید اگر تمکن مالی و توانایی پرداخت ندارید میتوانید دادخواست اعسار دهید

نفقه در هر صورت باید پرداخت شود و منوط به تمکن و دارایی و یا نداری زوج نیست و زوجه نیز در صورت عدم رداخت نفقه برای مدت ۶ ماه می تواند به استناد عسر و حرج دادخواست طلاق دهد.

بنام خدا،این موضوع می‌تواند از موارد عسر و حرج زوجه تلقی شود و بر همین مبنا تقاضای الزام به صدور حکم طلاق را از دادگاه بخواهد.