مجموع ارش یعنی چی و چقدر میشه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۱۷ #01567907

من اردیبهشت ۹۹ طی درگیری با همسرم آسیب دیدم پزشکی قانونی نظریه کارشناسی بهم دادن نوشته " کارشناسی پزشکی قانونی برای مجموع ارش بیش از ۱٪ کمتر یا مساوی ۱۰٪ دیه کامل انسان" یعنی چی و چقدر میشه

مشاوره حقوقی دیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
به دلیل تخصصی بودن امر ، بایستی تعیین ( ارش ) از سوی پزشکی قانونی و تعیین دیه مقدر ( درصد ) از سوی قاضی رسیدگی کننده به پرونده انجام گیرد تا سپس متخصصین امر بتوانند اقدام به تعیین دیه تعلق یافته به شما نمایند .
در نهایت با جمع بندی درصد های ارش و دیه مقدر میتوان به میزان دیه تعلق یافته به شما اظهار نظر نمود
موفق باشید

میزان دقیق ارش را. دادگاه محاسبه می کند

" ارش ، دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است
دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند .
مبلغ دقیق آن متفاوت است وباید اجرای احکام مبلغ دقیق آنرا به شما اعلام کنند مثال درماه حرام با ماه عادی تفاوت دارد

ماده ۴۴۸ق.م
دیه مقدر مال معینی بوده که در شرع به سبب جنایت غیر عمدی بر نفس ،عضو،یا منفعت یا جنایت عمدی است دیه در لغت به خون بها معنی دارد ولی ارش طبق ماده۴۴۹ق.م ارش دیه غیر مقدر است که میزان ان در شرع تعیین و مشخص نشده و دادگاه به لحاظ کیفیت جنایت و سلامت مجنی علیه به میزان خسارات وارد شده را تعیین مینماید

ارش چیست ؟
طبق ماده ۴۴۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ ارش به این صورت تعریف شده است : " ارش ، دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند . مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود