فروشنده به شرط عمل نکرده و چک را به شخص ثالث داده است و او هم به اجرا گذاشته،تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۱۹ #01147709

با سلام
بنده به عنوان خریدار آپارتمان در مبایعه نامه پرداخت چکی را به صورت مشروط نوشته ام و فروشنده به شرط عمل نکرده ولی چک مرا به شخص ثالث داده و اون چک مرا برگشت زده، چاره کار چیست؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنانچه صادر کننده برای پرداخت وجه چک شرط یا شروطی در متن چک درج کرده باشد بانک به آن شرط یا شروط ترتیب اثر نخواهد داد و نسبت به پرداخت وجه آن در صورت وجود اعتبار لازم (پول) در بانک اقدام خواهد کرد و در غیر این صورت گواهی دایر بر فقدان موجودی یا کسر موجودی (برگشت) صادر خواهد نمود
دارنده چک نمی‌تواند بر علیه صادر کننده چک مبنی بر مجازات او به دلیل صدور چک مشروط شکایت نماید چون چک مشروط از حمایت کیفری برخوردار نیست.‏ پس در صورتی که کسی چک مشروط صادر نماید. دارنده چک می‌تواند در تاریخ چک به بانک مراجعه نماید و بانک توجهی به شرط مندرج در متن چک نمی‌کند و چنانچه در حساب صادر کننده، پول در بانک موجود باشد در مقابل چک، پول را به دارنده آن پرداخت می‌کند و اگر پولی در حساب نداشته باشد یا از وجه چک کمتر باشد گواهی عدم پرداخت یا کسر موجودی صادر می‌کند

شما موظف به پرداخت چک به شخص ثالث هستید
اما در نهایت به استناد معامله پایه خود می توانید مبالغ پرداختی را از دارنده اولیه که در معامله پایه حضور داشته است مطالبه کنید
موفق باشید

باسام ووقت بخیر
ازطریق مراجع قضایی دادخواست جلب ثالث دهید. دفاعیات لازم را انجام دهید و طبق قرارداداستناد کنید که چک مشروط بوده و عدم انجام تعهد صورت گرفته است و فروشنده را هم ملزم به ایفای شرط کنید .

سلام . اگر دارنده نسبت به چک اقدام قانونی انجام ده باید از خود دفاع کنید و بیان کنید تا زمان تحقق شرط ، امکان وصول چک وجود ندارد .