اگر طرفین قرارداد وجه را پرداخت نکرده باشد ادعای ایشان در این خصوص اثبات میشود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۳۶ #00764559

با سلام خدمت دوستانه عزیز اگر شخصی به عنوان سرمایه گزاری در خرید و فدوش تبلت پیش فردی دیگر سرمایه گزاری کند و سرمایه پذیر چند تا چک که جهت( ماله خودش نبوده و جهت اعتماد سازی بوده) بابته سرمایه که مقداری سود و سرمایه نقد با هم است و چک را سرمایه گذار وصول کند مجدد به سرمایه پذیر بدهد و دیگر فقط سرمایه گزار پول به حسابه سرمایه پذیر بریزد تا مبلغ سرمایه زیاد شود و سرمایه پذیر فقط چکه بلامحل به سرمایه گزار بدهد و متواری شود و دستگیر شود ایا میتواند ادعا کند که سود داده است؟ البته قراردادی نوشته نشده فقط لفظی بوده ایا این ربا است؟

ایا متواری بعد دستگیر شدن میتواند ادعا کند ده درصد یا بیشتر داده در صورتیکه که پولی واریز نکرده؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
با حرف و حدیث که دادگاه کاری نداره وجود اصل چک در ید کسی حاکی از مدیون بودن هستش مگر اینکه خلافش ثابت شود.ازطرفی هم قراردادی فیمابین شما نبوده و سرمایه گذار پول را به حساب ریخته در عوض چک گرفته
صرف ادعا برای دادگاه قابل قبول نیست اگه شاهدی نداشته باشین کاری نمیشه کرد
ازطرفی سود در حدود عرف بانکداری ربا محسوب نمیشه اگه بیشتراز حد عرف دادین باید شاهد داشته باشین