به اداره مالیاتی مراجعه کردم گفتند شما عضو هستید اگه نیستید ثابت کنید، چکار باید بکنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۹۰ #00667417

در سال ۹۰ به مدت دو سال با اصرار پیمانکار (خوانده ) جهت انجام امور اداری عضو هیات مدیره شرکت ... (از نوع سهامی خاص به شماره ثبت ...) شدم از آن زمان تاکنون شرکت مجمع جدیدی تشکیل نداده و اما شرکت مبلغ ۲۷ میلیون بدهی مالیاتی مربوط به سال ۹۴ دارد که در سال ۹۷ اجرایی گردیده و تبعات ان گریبان اعضا سوری هیات مدیره را منجمله بنده گرفته است آیا راهی برای رفع این مشکل وجود دارد؟ قابل ذکر است که پیمانکار خانه و ماشین و اموال خود را فروخته از محل اسکان خود و محل شرکت متواری است. به اداره مالیاتی مراجعه کردم گفتند شما عضو هستید اگه نیستید ثابت کنید منهم گفتم شما ثابت کنید بنده هنوز عضو هیات مدیره هستم ولی بی فایده بود

مشاوره حقوقی مالیات شرکت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به تشکیل شرکت و عدم برگزاری مجمع جدید و بدهی مالیاتی باید دیون شرکت را پرداخت نمایید که در این خصوص قصور مدیر عامل و اعضای هیات مدیره محرز استلاکن در اولین فرصت باید نسبت به معرفی اموال شرکت و مدیر عامل نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی از طریق اجرای اداره مزبور اقدام نمایید

با سلام؛ برابر قانون تجارت،شرکت سهامی خاص دارای شخصیت حقوقی مستقل از اعضای خود می باشد ، لذا دیون شرکت از جمله بدهی معوق مالیاتی، در وهله اول از محل موجودی و اموال شرکت پرداخت می شود و در غیر اینصورت در برخی موارد خاص میتوان به سهامداران شرکت (معمولا هیئت مدیره) مراجعه کرد. با توجه به اینکه برابر قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴ وظیفه پرداخت مالیات شرکت در پایان هر فصل برعهده مدیر عامل است و عدم انجام این وظیفه "فرار مالیاتی" و جرم می باشد، لذا شما بایستی در وهله اول نسبت به معرفی اموال شرکت و نهایتا شناسایی اموال مدیر عامل و معرفی به دایره اجرای اداره مالیات اقدام نمائید. موفق باشید