اگر لازم باشد این پول را پرداخت کنم بر طبق قانون الان چه مبلغی را باید پرداخت کنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۶۰ #00629722

با سلام
یکی از دوستان من چکی از من در اختیار دارد که مربوط به ۲۹ سال پیش میباشد. او این چک را در تاریخ سر رسید برگشت نزده و بعد از ۲۹ سال وجه انرا مطالبه میکند. مبلغ این چک ۹۳۰ هزار تومان است ممنون میشوم بمن راهنمایی کنید که اگر لازم باشد این پول را پرداخت کنم بر طبق قانون الان چه مبلغی باید بدهم

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.اسناد تجاری مشمول مرور زمان می شود ولیکن به معنی عدم مسئولیت مدیون در مقابل دائن(طلبکار) نیست به این معنی است که از قوانین تجارت نمی توان استفاده نمود بلکه از سایر قوانین باید استفاده نمود
دو رویه در مقابل اسناد تجاری واخواست نشده( مطالبه نشده )وجود دارد اول خسارت تاخیر در مواردی از زمان سررسید می باشد دوم، غالبا خسارت را از زمان مطالبه محاسبه میکنند به نظر بنده راه دوم به عدالت نزدیکتر استچرا که با ماده ۵۲۲قانون آیین دادرسی مدنی همخوانی دارد و شخص دائن باید نسبت به مطالبه وجه چک اقدام می نمود وحال که این کار را ننموده است مشمول قاعده اقدام می شود.مضاف بر آن بر اساس اصل ۴۰ قانون اساسی هیچ کس نمی تواند اجرای حق خود را مورد سواستفاده قرار دهد.

درصورتی‌که چکی در جریان روابط تجاری میان طرفین رد و بدل شده و از تاریخ صدور چک‌ها و گواهی عدم پرداخت بیش از ۵ سال گذشته باشد، موضوع مشمول مرور زمان بوده و دعوای مطالبه آن قابل استماع نیست.

سلام
مبلغ چک به نرخ روز محاسبه خواهد شد که چیزی حدود ۱۴۰ میلیون تومان می شود

اما می توانید در صورت اقامه دعوا دفاع موثری نمایید که منتهی به صدور حکم بی حقی شود

به مرور زمان اسناد تجاری رجوع و ایراد نمایید

با سلام
شما محکوم به پرداخت اصل مبلغ و خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید تاریخ چک طبق شاخص بانک مرکزی خواهید شد که تقریبا مبلغ ۱۳۵میلیون تومان خواهد شد.

با سلام ووقت بخیر
براساس شاخص بانک مرکزی محاسبه می شود .