ایا چک برگشتی مشروط موجب فسخ معامله میشود یا خیر؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۷۷۳ #00530613

باسلام بنده طبقه چهارم یه اپارتمان که سندش هنوز اماده نبوده از یه فروشنده که بسازبفروش بود و به صورت مشارکتی با یه نفر که مالک اصلی زمین بود خریدم و ۷۰ درصد ثمن معامله رو دادم سپس حین تحویل ملک فروشنده از بنده یک چک از بابت مابقی ثمن معامله گرفت و در پشت مبایعه نامه نوشتیم که چک از بابت تنظیم سند میباشد و شرط پرداخت چک مبنی بر تنظیم سند میباشد حتی در چک هم نوشتم از بابت تنظیم سند سپس تاریخ چک رو همزمان با تاریخ تحویل سند نوشته و به فروشنده دادم متاسفانه فروشنده ضمن اینکه در تاریخ مقرر به اسم بنده سند نزده چک بنده را نیز به شخص ثالث انتقال داده و شخص ثالث نیز در موعدد مقرر چک رو برگشت زده است الان فروشنده مدعی شده با توجه به اینکه در مبایعه نامه نوشته شده که چک برگشتی موجب فسخ معامله میگردد و با توجه به اینکه چک جز اسناد تجاری میباشد بایستی در موعد مقرر پول در حسابتان باشد و از طرفی مدعی است که چون تنظیم سند براساس قرار داد مشارکت نامه با مالک اصلی به عهده من نمیباشد بلکه بر عهده مالک اصلی زمین میباشد به ان استناد کرده وبعد دوسال رفته از بنده شکایت کرده و خواهان فسخ معامله میباشد سوالم از شما بزرگواران اینه که با توجه به اینکه چک بنده مشروط بوده و اون به شرطش عمل نکرده و ثانیا من ملک را از بساز بفروش گرفتم و ایشون تنظیم سند را به من متعهد شده اند نه مالک اصلی پس چطور میتونه ادعای فسخ داشته باشه در حالیکه چک مشروط بوده، بنده باید چیکار کنم لطفا سریعا راهنماییم بفرمایین ممنون

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر تمام مشخصات چک را در مبایعه نامه ذکر کرده باشید نه معامله فسخ میشود و نه شما ملزم به پرداخت چک میباشید تا وقتی که سند انتقال پیدا کند .

- مطابق قانون ، درج شروط در متن چک مانع از اقدام و وصول نخواهد بود .
- حق سازنده برای پیش فروش و تعهد وی به انتقال سند موکول به مفاد و نحوه قرارداد مشارالیه با مالک اصلی است که بدون مطالعه و بررسی آن قرارداد نمیتوان پاسخ قطعی داد .
- ایجاد حق فسخ برای سازنده نیز مانند قسمت قبلی پاسخ مستلزم بررسی و مطالعه مبایعه نامه تنظیمی شما میباشد .
- توصیه میشود حتما برای ارزیابی مدارک خود با یک وکیل مشاوره حضوری داشته باشید .