آیا امکان درخواست گرفتن شهادت به صورت تلفنی از شاهدها هست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۱۰۹ #00435038

با سلام خدمت وکلای محترم. ۶ ماه پیش شکایتی مبنی بر تهدید، فحاشی، تخریب از شخصی که ادعای واهی خواستگار بودن من را داشت نمودم. این شخص با بی رحمانه ترین تهدیدات و حتی ضرب و شتم بنده و حتی تهدید دوستانم و گرفتن گوشی شخصی من عکس های شخصیم رو برداشت. طی ۲ سال که من از ترس آبروریزی نتونستم به خانواده چیزی بگم و در این مدت این آقا شروع به پخش شایعه دوستی با من و ادامه مزاحمت ها نسبت بمن رو نمود. در ضمن برادران این آقا از اراذل درجه یک سطح شهر بوده و خودش هم راه اونارو پیش گرفته.در حال حاضر که از دادسرا احضاریه اومده برای ادای توضیح و آوردن شهود و مدارک. ولی تمامی دوستانم هم خودشون می ترسن از حضور تو دادسرا و هم خانوادشون اجازه نمیده بدلیل سابقه بد آن خانواده و وحشت از اونها.حتی چنتا از دوستای صمیمیم قطع ارتباط با من کردن بدلیل این موضوع. حتی گزارش پلیس رو که بعدا خوندم اصلا اونجوری نبود که افسر پرونده بهم گفته بود و هیچ اشاره ای به ارازل و اوباش بودن طرف نکرده.
۱. آیا امکان درخواست گرفتن شهادت به صورت تلفنی از شاهدهام هست؟ چطوری می تونم وحشت شاهدام از متهم رو ثابت کنم؟
۲. آیا اگه شاهدی ببرم دادسرا باید عضو سامانه ثنا باشه یا لزومی نداره؟ تو احضاریه که چیزی ننوشته ولی شنیدم لازمه.
و اینکه ممنون میشم اگر راهنمایی کنید من رو

مشاوره حقوقی تهدید
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله لازم است که شهود در سامانه ثنا ثبت نام کنند. و اخ « شهادت به صورت تلفنی امکان‌پذیر نیست. اگر شهود در یک محل هستند که جرم واقع شده میتوانید درخواست تحقیق محل نمایید تا نماینده دادگاه با حضور در محل تحقیق نماید. در این صورت ثبت نام سامانه ثنا هم لازم نیست.

اشاره نکردن پلیس نسبت به اوباش بودن فرد کاملا قانونی است
دادسرا و دادگاه میتواند شهود را احضار نماید و در صورتی که دو بار احضار شوند ولی حاضر نباشند جلب میشوند .
در این خصوص در صورت وجود خوف جانی یا حیثیتی برا شهود دادگاه میتواند مفاد ماده ۲۱۴ آیین دادرسی کیفری را اجرا نماید .و یا حتی از طریق وسایل ارتباط از راه راه دور استماع نماید.

سلام
استماع اظهارات شهود تلفنی طی شرایطی در قانون پیش بینی شده است که با نظر بازپرس پرونده انجام می شود شما می توانید اسامی شهود را به قاضی پرونده بدهید وبخواهید آنها را احضار کنند ودر صورت عدم حضور جلب می شوند همچنین در قانون شرایطی برای محافظت از شهود وعدم افشا هویت آنها پیش بینی شده،که می توانید از قاضی تحقیق بخواهید ترتیب اثر دهند.ضمنا می توانید از قاضی تقاضاکنید تحقیقات محلی انجام شود وتوسط مامورین کلانتری محل تحقیق انجام می شود ..شهود باید سامانه ثنا هم ثبت نام کنند