بدلیل پس ندادن طلاجات؛ چه طور اقدام کنم؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۵۳۰ #00130344

سلام خواهرم چند وقتی هست که به دلایلی از طرف خانواده داماد نامزدیش به هم خورده و حالا بعد از چند وقت خانواده داماد از خواهرم شکایت کردند برای اینکه گفتن سرویس طلا را به پس ندادند آیا این شکایت راهی به جایی می برد؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
چنانچه در دوران نامزدی باشد و نامزدی بهم بخورد باید مسترد شود.ولی اگر در دوران پس از عقد باشد هبه است و چنانچه فروش رفته باشد قابل استرداد نیست

درود
هدایا هبه است و قابل رجوع.

با درود
بله در صورت موجود بودن چون ماهیت هبه بوده است قابل استرداد است برای شما راه کار حقوقی متصور هست

باسلام

مطابق قانون هدایای نامزدی درصورت بهم خوردن نامزدی بایدبازگردانده شود

با سلام دو حالت دارد آیا در دوران نامزدی و قبل از عقد هستند یا بعد از عقد
اگر دوران نامزدی باشد هدایای نامزدی قابل استرداد است.
اگر بعد از عقد باشد هبه محسوب میشود و صرفا در صورتی که طلاجات موجود باشد میتوانند استرداد کنند ولی اگر خواهر شما طلاجات را فروخته باشد یا... امکان استرداد آنها وجود ندارد.

زمانی زوج می‌تواند تقاضای استرداد طلا از زوجه نماید که این مال هدیه داده شده از بین نرفته باشد.

هنگامی استرداد طلا از زوجه برای زوج قابل اقامه است که مالکیت مال هبه شده انتقال داده نشده باشد.

اگر در مال هبه شده تغییراتی صورت گیرد زوج نمی‌تواند تقاضای استرداد طلا از زوجه را داشته باشد.

در صورتی که هبه صورت گرفته از نوع هبه معوض (یعنی در ازای مال یا حقی دیگر) باشد و عوض هبه هم دریافت شده باشد، زوج دیگر نمی‌تواند از زوجه تقاضای استرداد طلا نماید.

استرداد طلا‌هایی که به عنوان هدیه به زن داده نشده است

همان طور که گفته شد طلا‌ها و هدایای که مرد یا خویشاوندان مرد به مناسبت‌های مختلف به زن هدیه داده‌اند متعلق به وی است و می‌تواند هر گونه دخل و تصرفی در آن‌ها داشته باشد. اما اگر این طلا‌ها به عنوان هدیه به زن داده نشده باشد، مرد می‌تواند به(( هنگام طلاق))، تقاضای استرداد طلا از زن را در دادگاه مطرح کند.

سلام و درود
در صورت اثبات هبه، میتواند استرداد نماید
موفق و موید باشید