آیا به پذیرش درخواست تقسیط محکوم میتوان اعتراض کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۱۹ #99767627

اجراییه ای ۷۰ روز پیش ابلاغ شده. دو هفته پس از ابلاغ اجراییه توقیف اموال صادر شده است. ۳۰ روز پس از ابلاغ حکم جلب صادر شده که محکوم پس از جلب در کلانتری مال معرفی کرده است و دو روز مهلت خواسته تا پس از فروش اموال معرفی شده بدهی خود را پرداخت کند. ۲۰ روز بعد با عدم پرداخت بدهی حکم جلب دیگری صادر شده است اینبار محکوم جلب شده و شب را با گذاشتن اتومبیل خود در کلانتری آزاد شده و صبح روز بعد به همراه مامور به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و درخواست تقسیط داده و آزاد شده. اولا که مهلت ۳۰ روزه درخواست اعسار ایشان تمام شده بوده است. دوما که ایشان مال معرفی کرده است.
این پذیرش درخواست تقسیط و طولانی کردن روند اجرایی توسط شورا اجهاف در حق خواهان نیست؟
تخلف محسوب نمی شود؟
نباید به زندان معرفی میشد؟
اقدام مناسب توسط من چه خواهد بود؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اقدام مناسب توسط شما این است که نسبت به اموال توقیف شده اقدام نمایید
قانونگذار صرفا به دنبال حبس بدهکار نیست
نباید به زندان معرفی میشد؟با اثبات اعسار دیگر حبس نمی‌شود. اما از سوی دیگر، وقتی اجرائیه از سوی اجرای احکام صادر می‌شود، ۱۰ روز به فرد مهلت داده می‌شود تا دین خود را بپردازد

چنانچه محکوم‌علیه خارج از مهلت ۳۰ روز ، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خود را اقامه کند، هرگاه محکوم‌له آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد یا محکوم‌علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم‌به ارائه نماید، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم‌علیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد می‌کند.

سلام
پذیرش اعسار ایشان فاقد ایراد قانونی است اما با توجه به اینکه دو مرحله اقدام به معرفی مال کرده است امکان رد اعسار ایشان بالاست
شما میتوانید نسبت به اموال توقیف شده اقدام نمایید

بسمه تعالی : فرض سوال حضرتعالی

۱) تقاضای اعسار منئط به زمان خاصی نیست گر چه در قانون اجرای احکام ۳۰ روز مهلت نوشته شده امادر هر زمانی محکوم علیه دادخواست اعسار بدهد قابلیت استماع دارد و فقط اختلاف در این مقوله هست اگر در زمان مهلت قانونی دادخواست اعسار بدهد مانع از جلب است ولی خارج از مهلت شاید جلب صادر شود بازداشت یا زندانی هم بشود بعد در صورت پذیرش اعسار ، میتواند مانع جلب گردد .

۲) چنانچه محکوم علیه مالی معرفی نماید که کفاف دو سوم از محکوم به یا تمام آنرا بدهد دیگر اعسار اوذیرفته نخواهد شد و رد میشود ولی این قاعده نیز هست که در صورت معرفی مال جلب محکوم علیه نیز منتفی میگردد.

۳) بهترین راه توقیف مال و فروش یا تحصیل مال معرفی شده برای خودتان است. و راه دوم اخذ تامین و تضمین مناسب و آزاد نمودن بدهکار است در زمانی مشخص تا بتواند کار کند وبدهی خود رابدهد( توصیه تاکیدی این حقیر )