آیا زوج حضانت فرزند پسر را پس از هفت ساگی میتواند از دادگاه بگیرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۹۶۳ #97528149

باسلام

والدین طفل بدلیل اختلاف جدا از هم و در دو شهر متفاوت زندگی می کنند(مرد در شهری و زن در شهری دیگر)،حضانت تا پایان هفت سالگی به حکم قانون با مادر طفل می باشد.

سوال اینکه آیا مرد در پایان هفت سالگی بایستی از دادگاه حکم حضانت بگیرد؟

واینکه محل نگهداری طفل پس از هفت سالگی کدام شهر می شود شهر اقامت زوج یا زوجه؟

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بله می تواند مگر این که عدم صلاحیت وی اثبات شود . و در محل زندگی پدر زندگی خواهد کرد .

نیازی به طرح دعوای حضانت مجدد برای فرزند بعد از ۷ سالگی نیست و همان حکم سابق موضوع را تعیین تکلیف کرده است. محل اقامت فرزند بعد از ۷ سالگی به تعیین زوج خواهد بود.

بر اساس ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی:

«برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است.» البته در تبصره این ماده آمده است که «بعد از هفت سالگی، در صورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می‌باشد.»

باید توجه کرد که کلمه «اولویت» در قانون برای جایی است که پدر یا مادر خالی از موانع و اشکال برای قبول سرپرستی طفل باشند، ولی اگر به هر دلیلی، یکی از والدین صلاحیت نگهداری طفل را نداشته باشد، در آن صورت، والد دیگر برای نگهداری و قبول حضانت طفل در اولویت خواهد بود.

حصانت قانونا بعد از هفت سال با پدر است احتیاج به گرفتن حکم نیست
محل اقامت پدر

بله . زوج می تواند پس از ۷سالگی ازطریق دادگاه
حضانت فززند را بگیرد .‌
محل نگهداری طفل جایی است که زوج ساکن است

با سلام

در صورت عدم توافق فی ما بین و نداشتن صلاحیت ،دادگاه بر اساس مصلحت طفل حکم میکند.

بله بعد از ۷ سالگی حضانت فرزند با پدر است و محل اقامت فرزند محل اقامت زوج میشود .