آیا در دوران عقد، نفقه به زوجه تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۴۷ #96391532

باسلام خدمت وکلا
نامزدم میخواد مهریه و نفقه اش رو اجرا بذاره.
آیا در دوران عقد نفقه بهش تعلق میگیره؟
در صورتی که بعد از دادن درخواست اعسار و تقسیط مهریه و پرداخت بموقع باز همسرم میتواند از حق عدم تمکین استفاده کند؟
تا چند سکه میتواند از حق حبس استفاده کند؟
در ضمن طلاهارو هم بعنوان غنیمت برداشته و گفته بعنوان یه سالی که باهات بودم پس نمیدم. طلاهارو هم پدرم خریده امکان استرداد طلاها هست یا بعنوان ضمانت مهریه میتونن نگه دارن؟

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه از تاریخ عقد به زوجه تعلق میگیرد.
زوجه با استفاده از حق حبس میتواند تا دریافت مهریه از تمکین خوداری و نفقه نیز دریافت نماید.

سلام بله در دوران عقد نفقه به زوجه تعلق میگیرد حتی اگر تمکین نکند زوجه باکره میتواند از حق حبس استفاده کند وتا زمانی که کل مهر را دریافت نکرده این حق را دارد نفقه باید پرداخت گردد شما میتوانید با اثبات و داشتن فاکتور استرداد هدایای را مطالبه کنید مشروط بر اینکه عین هدایا نزد زوجه باشد تبدیل صورت نگرفته باشد قابل استرداد است

همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود. لذا نفقه به زوجه تعلق می گیرد . ازطرفی حق حبس یعنی شما نمی توانید تقاضای تمکین کنید

سلام به استناد فاکتور موجود از طلاها می توانید انها را مسترد دارید
اگر از حق حبس استفاده نموده است تا زمانی که کل مهر پرداخت نشود نمی توانید الزام به تمکین بگیرید
نفقه از لحظه وقوع عقد در صورت تمکین به زن تعلق می گیرد مگر انکه اقدام به استفاده از حق حبس نماید که در این صورت بدون تمکین مستحق نفقه است

نفقه به زوجه از زمان عقد به بعد تعلق میگیرد و تا زمان پرداخت کامل مهریه حق حبس دارند

نفقه به زوجه تعلق میگیرد و حق حبس با تمکین زن از بین میرود اما تا مهریه پرداخت نشود حق حبس هم وجود دارد

از تاریخ انعقاد عقد نکاح نفقه بر عهده مرد بوده و چنانچه زوجه باکره باشد می تواند از حق حبس خود استفاده نموده و تا زمانیکه شما کل مهریه زوجه را پرداخت نکنید این حق حبس پا برجاست . در صورت اثبات اعسار و تقسیط مهر ،به موجب رای وحدت رویه شماره ۷۰۸ همچنان زوجه می تواند از حق حبس خود استفاده کند. در خصوص هدایا اگر فاکتور نزد شما موجود باشد می توان جهت استرداد طلا و یاقیمت آن اقدام نمود.