طلاق بدون دلیل امکانش هست؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۲۱۹ #96180684

با عرض سلام خدمت وکلای محترم

زوجه ۲ سال است که تمکین نمیکند و نفقه بهش تعلق نگرفته است. درخواست طلاق داد ولی چون هیچ مدرکی نداشت طلاقش رد شد . مهریه هم در حال پرداخت است

حالا وکیلش میگه یا طلاقش بده یا قانون هست که به علت مفارقت جسمانی یا کراهت از شوهر طلاقشو با مهریه میگیرم.
این چه قانونیه که زوجه خودش بدون دلیل از خونه بره بیرون و ناشزه محسوب بشه بگن مفارقت جسمانی و اینکه بگه از زوج بدم میاد بشه کراهت و اون وقت بشه طلاقشو بگیره؟
من دارم مهریشو میدم و دوستش دارم..
پس حق طلاق مردان چی میشه؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در صورت اثبات عسر و حرج میتوانند اقدام کنند

با درود؛

با توجه به توضیحات شما و اینکه همسر شما(زوجه) با اراده خودش ترک منزل و زندگی کرده نه تنها هیچ حقی بر طلاق ندارند بلکه ناشزه محسوب شده و نفقه نیز در این مدت به ایشان تعلق نمیگیرد و دوری از شما و عدم داشتن روابط زناشویی نیز برای ایشان عسر و حرج محسوب نمیشود. "البته با همه این احوال باید دید که چرا خانم منزل را ترک نموده اند، ممکن است دلایل موجهی برای ترک منزل داشته باشند که اگر دلایل موجه و محکمه پسندی داشته باشد، شاید امکان گرفتن طلاق و اخذ نفقه هم برای ایشان وجود داشته باشد". ضمنا مهریه باید در هر صورت پرداخت شود حتی به زن ناشزه. موفق باشید

در صورت اثبات کراهت که موجب عسر و حرج زوجه باشد زوجه میتواند طلاق بگیرد.

درود برشما
زوجه جهت طلاق باید عسر و حرج را ثابت نماید کراهت و مفارقت از جمله شرایط عسر و حرج می باشد ولی باید ثابت نماید ضمنا ایشان دلیل مفارقت است نه شما پس حق باشماست ن اون

با سلام
بله در صورت اثبات کراهت و مفارقت می تواند عسروحرج خود ثابت و با بخشش قسمتی از مهریه طلاق بگیرد

با سلام
از آنجایی که دلیل عسر و حرج زوجه خود ایشان بوده و دلیل موجهی جهت عدم تمکین ارائه ندادن نمیتواند به این دلیل طلاق بگیرد لیکن ممکن است به دلیل کراهت از زوج با بخشش کل مهریه حکم طلاق صادر شود.

با سلام
از آنجایی که سبب مفارقت شخص زوجه بوده به استناد عسر و حرج حکم به طلاق صادر نخواهد شد.