چک ضمانت برای تحویل واحد و تنظیم سند چگونه تنظیم میشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۴,۲۸۵ #92703

با سلام
چکی را از بایت تضمبن تحویل واحد و تنظیم سند برای پیش فروش آپارتمان داده ام. واحد ها تحویل گردیده است ولی از تاریخ تنظیم سند سپری شده است و هنوز سند ها آماده انتقال نمی باشد. خریدار چک را برگشت زده و اقدام قانونی کرده است و تقاضای تامین خواسته داده است. سوال این است:
1- آیا می توانم تقاضای عودت چک تضمبن و رقع سو اثر را بدهم. چرا که سند برای انتقال آماده نشده است و بنده هم با چک برگشتی به مشکل برخورد می کنم؟
2- ایا می توانم تقاضای پرداخت تامین از سوی خواهان را بدهم و ذاتا خواهان تامین داده است یا خیر؟ بازه زمانی برای این امورات به چه نحوی است؟

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر چک ضمانت بابت تحویل سند بوده و تا زمان انجام تعهد امکان استرداد وجود ندارد

با درود

خیر چکی که پرداخت شده، بابت ضمانت تا زمان تنظیم سند میتواند نزد خریدار باقی بماند.

خسارت عدم انجام تعهدوتاخیرقابل مطالبه است

این چک بابت انجام تعهدات قراردادی صادر شده و چون شما به وعده خود عمل نکردید شخص خریدار می تواند وجه التزام قراردادی و خسارات دیرکرد تحویل را از شما بگیرد مگر در شرایط خاصی که شما قوه قاهره را اثبات کرده و در متن قرارداد هم آن را به شکل غیر رافع شرط نکرده باشید یعنی شرط حداکثری شدن مسوولیت، درج نشده باشد. به هرحال برای تدقیق در پرونده باید متن پیش فروش را دید.

در مورد حق متقابل شما در دادرسی طبق ماده ۱۰۹ آ. د. م حق تقاضای تامین خسارات احتمالی را دارید و اگر قبل از اجرای تامین خواسته باشد می تواند به درخواست شما شرط اجرای تامین خواسته در نزد قاضی شود.

سلام .با توجه به اینکه قسمتی از تعهد انجام نشده ایشان میتواند از آن بابت چک را به اجرا بگذارد .

با سلام
در صورتی که خساراتی ( به جهت عدم انتقال سند و یا تاخیر در آن ) به خریدار وارد شود و یا خسارات قراردادی ( وجه التزام تاخیر در تنظیم سند) را می توان از این چک وصول کرد
اگر قرار بود قبل از تنظیم سند بتوانید چک را مسترد کنید ، اصلا برای چه چک را داده اید!!!
پس تا زمان تنظیم سند نمی توانید چک را مسترد کنید چون ممکن است خساراتی به خاطر عدم تنظیم سند یا تاخیر در تنظیم آن به خریدار وارد شود .
می توانید برای تامین خواسته اعتراض کنید که واحدها تحویل داده شده و علت عمده تحویل چک تضمینی به خاطر تحویل واحدها بوده و مراحل انتقال مالکیت و تنظیم سند در جریان است و به علت موارد و مشکلاتی خارج از اختیارات شما به تاخیر افتاده و چک مذکور بعد از تنظیم سند و چون چک تضمین عدم تنظیم سند است در صورت وصول وجه چک تعهدات تان بابت تنظیم سند از بین خواهد رفت ( و یا درصورتی خسارات روزانه ای را برای تاخیر در تنظیم سند تعیین کرده باشد فقط با محاسبه یا تعیین خسارات تاخیر توسط کارشناس قابل وصول است و نه همه مبلغ چک )

چک را نمی توانید استرداد بخواهید تا انتقال سند صورت گیرد لذا در صورت رعایت شدن مفاد قرارداد از سوی جنابعالی دادخواست الزام به تنظیم سند علیه فروشنده ثبت کنید.