آیا صلح نامه اعتبار دارد؟

پرسیده شده
۲۴ پاسخ ۵۶۶ #91912171

با سلام اگر مالک ملکی زنده باشد و تعدادی از فرزندان (نه همه) بیان و در صلح نامه ای نسبت سهم الارث خودشان رو به به برادر یا خواهری در قالب صلح عمری بصورت دستی (نه در دفترخانه) بدون حق فسخ بدن در صورت فوت مالک آیا صلح نامه اعتبار دارد یا خیر؟ لازم به ذکره که مالک وصیت نامه یا تقسیم نامه ای هم ننوشته

مشاوره حقوقی صلح
۲۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
اگر در زمان حیات مورث سهم الارث صلح شده باطل است

با سلام
بایستی عرض شود که چون مالک زنده است و تمام اموال بنام خود مالک ، لذا وراث و سایرین نمیتوانند در مورد این اموال تصمیم گیری یا تقسیم و صلح و فروش اقدامی نمایند

با سلام
اگر مالک قبل از فوت خود تکلیف اموال را با مشخص کردن سهم الارث هر وراث مشخص کند و وراث با توافق هم سهم الارث را فی مابین خود صلح کنن و مورث قبل از فوت از تصمیم خود رجوع نکند صلح لازم الاجرا میباشد در غیر این صورت با زنده بودن مالک صلح اموال به عنوان سهم الارث وجاهت قانونی ندارد.

با سلام
فقط مالک می تواند مال خودش را صلح کند. ورثه (در معنای مجازی آن) تا قبل از فوت حقی بر ماترک ندارند که نسبت به آن تصمیمی بگیرند. حتی اگر تصمیم مذکور را تقسیم نامه نیز در نظر بگیریم، باز هم مورد قبول نیست. چون تقسیم نامه قبل از فوتدمعتبر نیست.

با توجه به اینکه شخص مورث در حال حیات می باشد تقسیم سهم الارث در قالب هر عقدی من جمله صلح باطل است

سلام و ادب, خیر, در مورد ذکر شده, فقط مالک می تواند قرارداد صلح منعقد کند و سایر افراد هنوز ذی سمت نیستند تا بخواهند صلحی انجام دهند و در واقع تازه پس از فوت مالک, طی تشریفاتی شاید مالک بشوند , پس تا زمانی که مالک نیستند نمی توانند آن را صلح نمایند.

سلام صلح به مال دیگری حتی اگر جزو وراث هم باشند آن هم برای بعد از فوت مالک باطل است و مثل وصیت بر مال دیگری بر فوت دیگری است و طبق قانون مدنی باطل است