بنده محکوم به پرداخت نفقه هم به مبلغ بسیار زیادی از بدو زمان ازدواج به ایشان شده ام، چه کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۹۳ #91407008

با سلام
ببخشید همسر بنده دوشیزه بوده و تمام مهریه شان عندالستطاعه است و به همین دلیل طبق چیزهایی که خودم خوانده بودم فکر کردم ایشان حق حبس ندارند و لذا مجبور به تمکین هستند ولی پس از شکایت به دادگاه و حتی اعتراض به رای صادره و هم چنین ارسال برای فرجام خواهی به دیوان عالی، در تمامی این مراحل رای صادره مبنی بر دارا بودن حق‌ حبس برای ایشان و عدم تمکین است.
از طرف دیگر الان بنده محکوم به پرداخت نفقه هم به مبلغ بسیار زیادی از بدو زمان ازدواج به ایشان شده ام
می‌خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل بنده وجود دارد؟
بنده در اول راه زندگی و جوانی خودم گیر همچنین آدم نماهایی شده ام لطفا راهنمایی کنید
ممنون

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
طبق ماده ۱۰۸۵قانون مدنی زن میتواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی ک در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود.البته این ماده از قانون مدنی قاعده ایی تکمیلی است ک بر خلاف اون هم زوجین میتونن توافق کنند. واینکه شما می تونید ادعای اعسار از هزینه و مهر بدید تا براتون تقسیط کنند وگرنه حکم جلب شما صادر میشه.

نفقه باید را بپردازید حتی شده در قالب تقسیط یا اعسار

طبق رای وحدت رویه شماره ۷۱۸ دیوان عالی کشور و نص ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی حق حبس در مهریه عندالاستطاعه جاری نیست!
عمیقا بابت صدور چنین آرایی ابراز تاسف می کنم.

سلام
اولا که سعی کنید مشکل خود را با وساطت بزرگان و با تعامل حل و فصل نماید تا از راه‌پله های دادگستری خلاصی یابید
ثانیا چنانچه محکومیت شما قطعی نشده باشد و مالی داشته باشید ناچار به پرداخت آن هستید
ولی چنانچه توانایی پرداخت نداشته باشید باید دعوی اعسار از پرداخت محکوم به اقامه کنید تا دادگاه رسیدگی نمایند
والا در صورت عدم پرداخت و عدم امکان توقیف اموال شما دستور جلب شما را می‌گیرند

با در دست داشتن حکم محکومیت شما هر گونه مالی از شما را می تواند توقیف کند چنانچه مال ودارایی نداشته باشی پس از ابلاغ اجراییه و صدور توقیف اموال برای توقیف نداشته باشی جلب خواهی شد پس از ابلاغ اجراییه دادخواست اعسا وتقسط مطرح کن